HER ŞEYİMİ FUTBOLA BORÇLUYUM

Ali Han Tunçer kimdir? Kendini ve aileni tanıtır mısın? 
1995 yılında İstanbul'da doğdum. Ancak aslen Trabzonluyum ve Trabzon'da yaşıyorum. Üç kardeşiz. En büyükleri benim. 
Futbola olan ilgin nasıl başladı ve futbolcu olman için ilk kim elinden tuttu?
Daha beş yaşındayken kendi evimizde sürekli top oynuyordum. Yedi yaşına geldiğimde ise babam kolumdan tutarak Trabzon Amatör Küme takımlarından İdmangücü'ne yazdırmaya götürdü. Ancak yaşım çok küçük olduğu için İdmangücü beni kabul etmedi. Buna o zamanlar çok üzülmüştüm. Buna rağmen İdmangücü ile idmanlara bir yıl çıkmıştım. Sekiz yaşına geldiğimde ise Trabzonspor'un okulda yaptığı seçmelere katıldım ve beğenildim. Böylelikle futbol hayatım başlamış oldu.
Trabzonspor alt yapısında kaç yıl oynadın ve kaç yıldır 1461 Trabzon'dasın?
2002 yılında Trabzonspor altyapısında futbol oynamaya başladım. Burada ilk lisansım 2008 yılında çıktı. Beş yıl Trabzonspor altyapısında lisanslı oynadıktan sonra 2013 yılında profesyonel oldum. Daha sonra kiralık olarak 1461 Trabzon’a geldim. Burada ise dört yıl forma giydikten sonra devre arasında tekrar kiralık olarak Erzincanspor'a gittim. Burada iyi bir sezon geçirdikten sonra yeniden 1461 Trabzon'a geri döndüm. Ve şimdi 1461 Trabzon'da forma giyiyorum.  
Diğer takımlara oranla 1461 Trabzon'dan biraz bahseder misin? 
1461 Trabzon'u diğer takımlardan ayıran en büyük özellik Trabzonspor. Önümüzde birçok örneği mevcut. Bize hedef koyma açısından, geleceğimizi planlama açısından 1461 Trabzon çok büyük bir önem taşıyor. 
Bir forvet oyuncusu olarak maçtan önce gol atacağını hissediyor musun? 1461 Trabzon'da kaç golün var?
Her maça gol atacakmış ya da attıracakmış gibi hissederek çıkıyorum. Özel bir uğurum yok. Annemin duasına çok güveniyorum. Bazı maçlardan önce bana gol atacağımı söylüyor. Genellikle de söyledikleri doğru çıkıyor. 1461 Trabzon'da bu sezon 16 lig maçında 4 gol kaydettim. 
Genç oyuncular için büyük tehlikelerden birisi ayakların yerden kesilmesidir. Geçmişte çok yetenekli olup da çabuk kaybolan çok sayıda yıldız adayını gördük. Sen bu örneklerden kendine bir ders çıkartıyor musun?
Bu zamana kadar takımdaki abilerimiz sağ olsunlar bize çok sahip çıkıyor ve nasihatler veriyor. Dediğiniz gibi geçmiş örnekleri de hatırlatarak bize yol gösteriyor, sürekli çalışmamızı ve tevazuu elden bırakmamamızı öğütlüyorlar. Ben de bu sözleri aklımda tutuyor ve yolumu da bu doğrultuda çizmeye çalışıyorum. Üçüncü Lig'de forma giyiyorum ama henüz yolun başında bir oyuncu olduğumu, önümde kat edilmesi gereken uzun bir mesafe bulunduğunu biliyorum ve hayatıma, davranışlarıma buna göre yön veriyorum.
Bugün dünya yıldızı olarak gösterilen oyuncular bile eksikleri olduğunu söyleyerek tamamlayıcı çalışmalar yapıyor. Sen bu konuda kendi muhasebeni yapıyor musun? Şu konuda eksiklerim var, tamamlamam gerekiyor diye düşünüyor musun? 
Günümüz futbolunda takım savunması en öndeki oyuncudan başlıyor. Bu anlamda çok koşan ve rakibi bozan bir santrfor olmamı hocalarım çok beğeniyor. Diğer yandan hareketli bir oyuncu olduğum için topla buluşacak boş alanları bulabiliyorum. Hava toplarında eksikliğim olduğunu düşünüyorum.  Bazen de çok şey yapmak isteyip, yapmam gereken basit işleri yapamadığımı görüyorum. Zamanla bunu düzelteceğime inanıyorum. 
Çok yönlü bir oyuncusun ve farklı mevkilerde oynayabiliyorsun? Sen kendini en rahat nerede hissediyorsun?
Kendimi en rahat hissettiğim mevki sol kanat. Bunun dışında sağ kanat, forvet ve forvet arkasında oynayabiliyorum. Mevki seçmek veya ayırt etmem gibi hakkı kendimde tanımıyorum. Futbolcuysam görev nerede veriliyorsa orada elimden geleni yapmam gerekiyor. Gerisi hocamızın kararına kalmış.
Milli Takıma ilk olarak U19 düzeyinde davet edilmişsin. Milli Takımlara çağrıldığında ne hissetmiştin?
Bir önceki aday kadro açıklanacağı zaman çok bekliyordum. Telefonun başında aday kadronun açıklanması ve beni aramalarını çok bekledim. Aday kadro açıklandığında hemen annemi çağırmıştım ve yukarıdan aşağı doğru tek tek isimlere bakmıştık. İsmimi göremeyince çok üzülmüştüm. Annem beni teselli etmişti. Bir gün antrenmandan çıkıp soyunma odasına geldiğimde arkadaşlarım bana milli takıma seçildiğimi söylemişti. Hemen kontrol ettim ve o listede adımı gördüm. İlk işim aileme haber vermek oldu. Heyecanla kampa gideceğimiz günü beklemeye başlamıştım. 
Takım içinde tecrübeli oyuncularla ilişkiler de önemlidir? Kendine örnek aldığın, sana yol gösteren oyuncular kimler?
1461 Trabzon'da geçtiğimiz sezona oranla bu sezon gençleştirmeye gidildi. Bu nedenle kendim de genç olmama rağmen takımımıza oranla tecrübeli sayılacak bir konumda buldum kendimi. Bundan önceki yıllarda büyüklerimin bana kattığı yararları ve benden götürdükleri zararları göz önünde bulundurarak benden genç arkadaşlara elimden geldiğince yararım olması için uğraşıyorum.
Kişisel hedeflerine gelirsek, bundan sonra nerede olmayı planlıyorsun?
İlk önceliğim Trabzonspor'da oynamak ve sonrasında kalıcı olmak. Türkiye içinde koyabileceğim hedeflerin en üst noktası Trabzonspor ve A Milli takım. İnşallah bir gün ikisinin de formasını gururla taşımayı başarırım. 
Futbolun hayatındaki yeri nedir?
Hayatımın tamamını futbol oluşturuyor. Maddi manevi kazandığım her şeyi futbola borçluyum. 
Amatörden bu seviyeye kadar gelen bir futbolcu olarak, senden daha genç futbolculara bir tavsiyen var mı? 
Ben bu yerlere hep çalışarak geldim. Yeteneğime güveniyordum. Yapacağım tek şey çalışmaktı. Ben de onu yaptım ve bu günlere kadar geldim. Daha yapacak çok şeyim var. Çok çalışmam gerektiğini biliyorum. Genç futbolculara da benim gibi çok çalışmalarını ve asla pes etmemelerini tavsiye ediyorum. İnandıkları bir şey varsa uğuruna feda etmesi gereken her şeyi yapmalılar.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber