İSVİÇRELİ KAYAKÇILAR İKİZDEREDE

İKİZDERE- İkizdere Meşeköyde(Petran) uzun yıllardır köylülerin kış mevsiminde ulaşım aracı olarak kullandıkları Üzme Tahtası İsviçreli kayakçıların ilgisini çekti.

Rize’ye gelen İsviçreli 2 kayak sever sporcu turist ismini çok duydukları, yörede Üzme Tahtası denilen Petranboardı görmek için İkizdere’ye geldi. Üzme Tahtası veya yeni ismiyle Petranboard faaliyetinin yapıldığı ilçeye, köye gelmekten memnun olduklarını söyleyen İsviçreli iki sporcu genç köyde Üzme Tahtası konusunda en usta sporculardan olan Hızır Havuz’dan bilgi aldılar. Üzme Tahtasının çok özel ağaçtan ustalıkla yapıldığını söyleyen Hızır Havuz ’bu tahtayı herkes yapamaz. Ustalık ve zanaat isteyen bir iş. Tahta ince hale getirilerek tep parça olarak yapılır. Tahtanın sorunsuz kayması için alt tarafını çok iyi zımparalamak lazım, çok pürüzsüz bir yüz olmalı. İsviçre’den gelen kayak ve sinowbardci arkadaşlarla Petran tahtası hakkında sohbetlerimiz oldu Petrana çıkıp köyü gezdiler çok memnun bir şekilde İkizdere’den ayrıldılar’dedi.

İsviçreli turistler dünyayı saran Covid-19 tehlikesi dolayısıyla bu yıl yapılamayan Petran Üzme tahtası şenliğine gelecek yıllarda katılmak isteriz. Bu yöre kış sporları yapmak için çok uygun, Petran önemli bir parkur alanı’ dediler. Geleneksel olarak her Şubat ayında Petranda yapılan Petranboard kar şenliğine yoğun katılımlar olurdu. Geçen yıl 13.kez yapılan şenlik bu yıl Pandemi gereğince yapılamadı.

İSMET KÖSOĞLU

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber