banner240
banner237
banner238

PARKENİN GENÇLERİ BİR HARİKA

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın; okullarda spor kültürünün ve olimpizm ruhunun yaygınlaştırılmasını sağlamak, zihnen ve bedenen sağlıklı bireyler yetiştirmek, gençlerin sportif etkinliklere ve oyunlara katılımını sağlayarak zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırmak amaçlarıyla gerçekleştirdiği Okul Sporları Faaliyetleri’ne bu yıl 3X3 Basketbol müsabakaları da eklendi. Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ev sahipliğinde ve Hayri Gür Spor Salonu’nda düzenlenen Grup müsabakalarına Artvin, Bayburt, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun ve Trabzon’dan 16 takım katıldı.

Üç asil, bir yedek oyuncudan oluşan ve FİBA 3x3 kurallarının geçerli olduğu müsabakalar büyük heyecana sahne oldu. Gençlerin tüm yeteneklerini sergilediği grup birinciliği müsabakalarında takımlar 9-13 Haziran tarihleri arası Konya’da gerçekleştirilecek olan Türkiye Finallerine katılmak için kıyasıya mücadele etti. Öğrencilerin performansları büyük beğeni topladı.

Zorlu maçların ardından Kızlar kategorisinde rakiplerini geride bırakan Samsun Gülizar-Hasan Yılmaz Spor Lisesi birinciliği elde etti. Rize Çay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci, Özel Erzurum Bahçeşehir Koleji Anadolu Lisesi ise üçüncü, Özel Samsun Takev Anadolu Lisesi ise dördüncü oldu. Erkekler kategorisinde büyük heyecana sahne olan ve grup birincisini belirleyecek olan maçta, galibiyet sürekli el değiştirdi. Müsabakanın bitimine yakın aldığı sayılarla öne geçen Özel Erzurum Bahçeşehir Koleji Anadolu Lisesi birinciliği kazanan taraf oldu. İkinci Samsun’dan Onur Ateş Anadolu Lisesi, üçüncü Erzurum Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi, dördüncü ise Ordu Uğur Fen Lisesi oldu. Dereceye giren takımların ödüllerini İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu ve protokol tarafından takdim etti.

Grup müsabakaları hakkında konuşan Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu; “Grup müsabakalarında birbirinden keyifli karşılaşmalarla bizleri basketbola doyuran ve geleceğimizin başarılı sporcuları olacak olan gençlerimizi ilimizde ağırlamaktan dolayı çok memnumum. Çok çekişmeli müsabakalar izledik. Emeği olan herkesi kutluyorum." dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber