RİZEDE KAR SPORLARINDA GELİŞME

İKİZDERE-Rize’de kar spor faaliyetleri hakkında önemli faaliyetler yapılacak. Şubat Ayında İkizdere’de 3 önemli organizasyon yapılacak.

İlk şenlik 14.Petranboard 5-6 Şubat’ta

İkizdere’de yapılan en eski kar sporu faaliyetlerinden olan Meşeköydeki geleneksel Üzme tahtası yeni ismiyle Petranboard şenliği 5-6 Şubat tarihlerinde yapılacak. En son 2020 yılında yapılması planlanan 13.şenlik o hafta Van ilinde can kaybıyla sonuçlanan Çığ olayı sonrasında iptal edilmişti.2021 yılında da Pandemi kuralları göz önüne alınarak şenlik yapılmamıştı. İkizdere Kaymakamlığı öncülüğünde hazırlıklarına başlanılan 14.Petranboard şenliği için köy konağında misafirlerin gelip dinlenebileceği ve ihtiyaç giderebileceği alanlar hazırlanıyor.

İkizdere Kaymakamlığı tarafından yapılan duyuruda da’’ Bu güzel ilçemizdeki eğlenceli şenliğe tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz.’ ’denildi.

10-13 Şubat 2022 Dağ Kayağı Şampiyonası

2022 yılında Kış Sporlarına ev sahipliği yapacak Rize ilk kez bir şampiyona ile de tanışacak. TDF tarafından desteklenerek İkizdere-Cimil Vadisinde arazi yapısının uygun olması dolayısıyla bu vadide karar verilmişti.

Karadeniz Bölgesinde ilk kez Rize’de Dağ Kayağı Şampiyonası yapılacak. Cimil Vadisinde yapılacak Kayak Şampiyonasına yurdun birçok bölgesinden kayakçı ve dağcının katılması bekleniyor. Rize’de ilk kez yapılacak Dağ Kayağı Şampiyonası için (TDF) Türkiye Dağcılık Federasyonu ile İkizdere Belediyesi arasında geçtiğimiz günlerde protokol imzalandı.

İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz’ bu şampiyona Karadeniz Bölgesinde ilk kez yapılacak. Türkiye Dağcılık Federasyonu desteğiyle önemli bir etkinlik olacak. Türkiye’nin birçok bölgesinden kayak sever ve dağcının katılım yapacağı haberlerini alıyoruz. İkizdere Vadilerinin büyük çoğunluğu kış sporları yapmaya çok müsait. Değerlendirilmesine çalışacağız’ ’dedi.

11.Çağrankaya Kar Yürüyüşü 25-27 Şubat’ta

İkizdere’de kış spor faaliyetleri kapsamında önemli bir faaliyette 11.kez yapılacak olan Çağrankaya Kar Yürüyüşü 25-27 Şubat günlerinde yapılacak.

Programı yürüten ekip Başkanı Hasan Kuy yaptığı açıklamada 11.Çağrankaya Kar Yürüyüşü ile ilgili şunları söyledi’’ 11.Kar yürüyüşümüz bu yıl Pandemi kuralları göz önünde bulundurularak gerçekleştirilecektir. Daha huzurlu bir etkinlik olması için, Pandemi, kar ve hava durumu, konaklama vb. konularla ilgili aşağıdaki açıklamalar yararlı olacağı kanaatindeyiz.

Yayla evlerinde konaklama yapılacak

Yaylalar da evi olup evini açacak olan yerel dostlarımız kendi davetlerini yapabilir, misafir edecekleri kadar misafir çağırabilirler. Organizasyon komitesi olarak sağlayabileceğimiz konaklama yerleri sınırlıdır. Kısıtlı yer sebebi ile komitenin bilgisi dışında kayıt yaptırmamış, kaydı onaylanmamış hiç kimse etkinliğe katılmaması gerekmektedir. Katılacak kişi veya kişilerin mutlaka yaylada konaklayacağı yer konusunda teyit almış olması gereklidir. Bu teyit, komite dışında yerelden bir ev sahibi ile bile olsa zorunlu bir gerekliliktir. Bu sebeple yaylada konaklama yerini onaylatmadan hareket edilmemeli. Program güzergahı Büyükyayladan başlayarak Aşağıyayla istikametinde Kurdun suyu mevkiine doğru planlanacaktır. Ancak hava durumu, kar yüksekliği gibi şartlar değerlendirilerek rotada değişiklik yapılabilir’’ dedi.

İSMET KÖSOĞLU

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber