sporculara Gürcü antrenörden destek

Trabzon’da yeni yeni yaygınlaşan trampolinde hedefler büyüyor. Geçen hafta İzmir’de düzenlenen Trampolin Cimnastik Kulüplerarası Türkiye Şampiyonasından ilk 6’ya girerek ilk kez bu branşta derece yapan Trabzon’da sporcuların gösterdiği hızlı gelişim dikkat çekerken, Türkiye Cimnastik Federasyonu Trampolin Cimnastik Antrenör Gelişim Koordinatörü ve Milli Takımlar Baş Antrenörü Vladimir Golovin, küçük trampolincilerle iki haftalık kamp için Trabzon’a geldi.

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Yomra Cimnastik kompleksinde Antrenör Mahmut Kandemir’le birlikte çalışmalarını sürdüren Sporcu Eğitim Merkezi (SEM) sporcuları Alev Saire Akçay, Elanur Pekşen, Asel Beliz Kapucu ve Göksu Tuana Kır’ın çok yetenekli olduğuna ve umut vaat ettiklerine vurgu yapan Gürcü Antrenör Golovin, kampın iki hafta boyunca günde 3-4 saatlik çalışmalarla yapılacağını açıkladı.

Golovin, “Trampolinci çocuklarımız çok başarılı, yakın gelecekte Trabzon’u ve Türkiye’yi önemli müsabakalarda temsil edebilecek, başarılı olabilecek potansiyele sahipler. Ama çok çok çalışmaları, fedakarlık yapmaları gerekiyor ve gözlemim bu konuda hem sporcularımız, hem antrenörlerimiz ve tabi ki aileleri çok kararlı. Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk’ün bu branşa verdiği önem ve tutkusu da çok değerli. Beni heyecanlandıran bir ekip” diye konuştu.

İzmir’deki Türkiye Şampiyonasında takip ettiği Trabzon SEM sporcularının bu önemli turnuvada güzel başlangıç yaptığını ifade eden Milli Antrenör Vlademir Golovin, kendilerine hedef olarak 2028 Los Angeles Olimpiyatlarını koyan sporcuların performanslarının takdir edici olduğunu ifade etti. İl Müdürü Birdal Öztürk, “Gerçekten çok çalışkan, yetenekli ve fedakar bir grupla çalışıyoruz. Hem SEM sporcularımız ve hem de yeni başlayan minik sporcularımızın gelişimleri bizi çok mutlu ediyor” dedi. Müdür Öztürk, Türkiye Cimnastik Federasyonu Suat Çelen’in büyük desteğini aldıklarını ifade ederken, Antrenör Kandemir de, “Son derece yoğun bir çalışma sürecindeyiz ama sporcularımız büyük bir azimle çalışıp geleceğe ışık tutuyorlar” ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber