TRABZON demek  SPOR demek!

Trabzon, her yönüyle spor kenti olduğunu, hem sportif başarıları, hem de spora katılımın artmasıyla ortaya koyuyor. İlde sadece lisanslı ve okulsporları turnuvalarına katılanlar değil, mega tesisleri tanıdıkça halkın önemli çoğunluğu da artık sporla buluşuyor. Hem amatör, hem de lisanslı spor yapanların sayısında rekor artışların olduğu rakamlara net olarak yansırken, birbirinden özel projelerle spor yapanlara her gün yenileri ekleniyor.

REKOR ARTIŞLAR

Son bir yıl içinde Trabzon il ve ilçelerinde okulsporları müsabakalarına tam 13 bin 864 öğrenci katılırken, ilkokul öğrencilerinin katıldığı çocuk oyunları etkinliklerinde de 19 bin 537 kişi hem eğlendi, hem de yarıştı. Gençlik ve Spor Bakanlığının veritabanından alınan bilgilere göre bu rakamlar üç yıl önce okulsporları turnuvalarında 9 bin 437, çocuk oyunlarında ise sadece bin 74 olarak gerçekleşmişti.  Trabzon’da 9 binin üzerinde çocuk da yetenek taramasından geçirildi, içlerinden yetenekli olanlar tespit edildi.

ENGELLİLER SPOR YAPIYOR

En çok önem verilen konuların başında gelen engellilere spor yaptırmada da önemli yol alındı. Daha önce Trabzon’eve adeta hapsedilen 260 engelli, artık uzman antrenörlerle birlikte 6 ayrı branşta spor yapıyor. Öte yandan atletizmden badmintona, eskrimden hentbola, yüzmeden atıcılığa ve hokeye kadar onlarca branşta spor yapılan Trabzon’da 2015’te lisanslı toplam 35 bin 436 olan sporcu sayısı bu yıl 50 bin 755’e yükseldi. İlde 9 bin 121 lisanslı sporcu aktif olarak mücadelelerini sürdürüyor.  Bazıları olimpik ölçülerde olmak üzere ildeki tesis sayısı 73’e çıktı

HERKES SPOR YAPIYOR

2018 yılı içerisinde Gençlik ve Spor Bakanlığının uygulamaya koyduğu Koşabiliyorken Koş ve Yaşam Boyu Spor projelerine Trabzon’da 10 bin 186 kişi, İl Spor Merkezlerinde açılan yaz-kış kurslarına 11 bin 738, fitness ve özel beden eğitimi kurslarına da tam 5 bin 836 kişi katıldı. Öte yandan Trabzon Gençlik ve Spor İl-İlçe Müdürlüklerin faaliyetlerine katılımla oluşturulan 27 bin 609 olan sporcu kart sayısı, önceki yıl 16 bin 44 olarak gerçekleşmişti. Bu arada 2014-15 öğretim yılında 37 branşta yapılan müsabakaların sayısı bu yıl 54’e yükselerek rekor seviyeye ulaştı.

SPOR MUTLULUKTUR

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, uzman antrenörlerin sayısının da sürekli arttığına dikkat çekti. Her yaştan insana spor yaptırmaya çalıştıklarını ifade eden Öztürk, “Mega tesislerimizde çocuklardan gençlere, engellilerden yaşlılara, kadın-erkek herkese uygun kurslarımız, etkinliklerimiz var. Biz katlanarak artan rakamları asla yeterli bulmuyoruz çünkü herkesin spor yapması gerekir. Zira spor sağlıktır, mutluluktur, fiziksel ve zihinsel gelişime, zindeliğe katkıdır, kötü alışkanlıkların, hareketsiz yaşamın düşmanıdır” diye konuştu.

SPOR KÜLTÜRÜ YERLEŞTİ

“Artık ilimizde spor kültürü iyice yerleşmeye başladı” diyen İl Müdürü Birdal Öztürk, şunları söyledi: “Anne-babalar sporun yararlarını iyice kavradı. Bir yandan yaşlarına uygun branşları bularak, en azından yürüyerek kendileri sporla iç içe oluyor, diğer yandan çocuklarını kararlı şekilde spora yönlendiriyorlar. Bunda spor bilincinin artmasının yanında modern tesislerin sayısının çoğalması, antrenörlerimize olan güvenin artmasının da önemli payı var.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber