Trabzonlu sporcular, Türkiye Atletizm Şampiyonası’nda rekor ve madalyalarla sevindirdiler

Sporcu ve antrenörlerinin çok çalışmanın karşılığını aldığını kaydeden Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “Yaz kış, pandemi demeden fedakarca çalıştılar ve karşılığını aldılar. Hepsini kutluyorum” dedi. Öztürk, “Sporcu Eğitim Merkezi ve Olimpiyat Hazırlık Merkezlerinden çok sayıda dünya ve olimpiyat şampiyonu çıkacak, bundan şüphemiz yok” diye konuştu.

Atletizm İl Temsilcisi - Antrenör Adem Batar, “Çok yetenekli bir grupla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hedefimiz bir sonraki olimpiyatlar ve aramızda, oradan madalyayla ayrılacak potansiyele sahip sporcularımız var. Hepsi yetenekli ve çalışmayı seven bir ekip, umut doluyum. Bu başarılı gençlere ne kadar daha çok destek verirsek, o kadar daha ülkemize büyük turnuvalarda büyük başarılar getirir” dedi.

Zülha Armutçu hem

U20, hem de Büyükler Milli takıma seçilirken, Büşra Altunbaş U20 Milli takımı, Beyzanur Yavuz ve Ömer Faruk Çanakçı ise U23 Milli takımına seçildiğini kaydeden Antrenör Hasan Ata da, “Sporcularımız yorucu antrenmanlara rağmen fedakarca çalışmanın karşılığını alıyor. Yakın gelecekte uluslar arası arenada büyük madalya getirecekler ” ifadelerini kullandı.

33 YILLIK REKOR KIRILDI

Bursa’daki Türkiye Atletizm Şampiyonası, dekatlonda 33 yıldır kırılamayan U23 Türkiye rekorunun Ömer Faruk Çanakçı tarafından yenilenmesine sahne oldu. Komple Atlet’in final etabını oluşturan ve Türkiye Dekatlon Şampiyonası niteliği taşıyan yarışmada 2000 doğumlu Trabzon sporcusu Ömer Faruk Çanakçı, 10 branş sonunda topladığı 6870 puanla Ahmet Melek’e ait 33 yıllık rekorunu kırdı. Melek’in 6709 puanlık derecesinin 161 puan üzerine çıkan Çanakçı, böylece kariyerinde ilk kez Türkiye rekoru kırmanın mutluluğunu yaşadı. Antrenör Zeynep Batar’la uzun yıllar çalışan Çanakçı, atletizm camiasında en çok konuşulan isimlerden biri oldu.

İŞTE DERECELER

-U20 Türkiye Şampiyonası

Zülha Armutçu 100 metrede şampiyon

Zülha Armutçu 200 metrede ikinci

Büşra Altınbaş 400 metre Engellide şampiyon

A. Gönül Değermenci 3 Adım Atlamada üçüncü

- U 23 Şampiyonası

Tolga İpek 1500 metrede ikinci

Beyzanur Yavuz, heptatlonda şampiyon

Ömer Faruk Çanakçı dekatlonda şampiyon

-Büyükler Şampiyonası

Zülha Armutçu 100 metrede Şampiyonu

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber