Trabzonspor Derğisinin 152. sayısı bayilerde

Dergimizin bu sayısı, baharın enerjisini bize geçirecek güzel hikaye ve röportajlarla dolu. Tarihe selam durduğumuz yazıların arasında Trabzon sevdalısı İtalyan kökenli spor insanı Krino Kafato’nun, kulübümüzün ilk yabancı oyuncusu Constantin Koszka’nın ve 1968-1972 yılları Bordo-Mavi formayı terletmiş Ahmet Tanrıkulu’nun yaşam öyküleri ilk sırada geliyor. Mehmet Yüce’nin Trabzon’da futbolun yirmili yıllarına bir bakış sunduğu araştırması da ıskalanmayacak tarih yazıları arasında.

Geçtiğimiz ay, İbrahim Ertürk’ün kişisel hikayesi bağlamında kaleme alınan ve İsviçre’nin önde gelen gazetelerinden Tages Anzeiger’de çıkan yazının tercümesi, yabancı basının ‘adalet arayışımıza’ nasıl baktığına ilişkin önemli ipuçları veriyor. Almanya’daki gurbetçilerin spor sahasındaki varlıklarını kanıtlayan, önemli bir aidiyet kaynağı olan Türkiyemspor’un 40. kuruluş yılına istinaden kulübün yönetim kurulu üyelerinden Trabzonlu Bilal Akyol ile bir söyleşi gerçekleştirdik.

Sizden Gelenler başlığıyla hazırladığımız yeni sayfamızda, taraftarlarımızdan Furkan Uzun hiç oynamadığımız Athletic Bilbao karşılaşmasını anlatıyor. Bu sayı itibarıyla bir başka yeni köşemiz daha var: Yazı ve şiirleri ile bizimle birlikte olacak olan Trabzonlu şair Hüseyin Alemdar, bu sayımızda bizlere ‘Mavi Doğdum Bordo Ölmek İstemiyorum’ haykırışıyla sesleniyor. Metin Türker Onur, ‘Koreografilerin Renkli Dünyası’nda bizleri gezindirmeye devam ederken Gamze Bal, ‘İmza: Bir Dost’ başlıklı yazısıyla Trabzonsporluluk kimliği üzerinde bizi düşünmeye davet ediyor.

Güney Kore’de kurulan Trabzonspor Futbol Okulu’nun hikayesi, 1461 Trabzon’un kaliteli oyuncusu Alihan Aydın ile yapılan röportajların yanı sıra Filip Novak ile gerçekleştirdiğimiz anket de Mayıs sayımızın sayfaları arasında.

Dergimizin Mayıs sayısı, dikkat çekici daha pek çok yazı ve hikayeyle Bordo-Mavi okurların huzurunda.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber