Zorlu rotaları ustaca tırmandılar.

Trabzon Yomra Cimnastik Salonu’nda Türkiye Dağcılık Federasyonu ve Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nce düzenlenen Spor Tırmanış Lider Türkiye Şampiyonası, 100’den fazla sporcunun katılımı ile gerçekleşti. İlk gün tüm kategorilerde sıralama turları gerçekleştirilen yarışlar, bir sonraki gün final turlarıyla devam etti. Sporcular birbirinden zorlu rotaları, yer yer negatif eğimli duvar üzerinde bulunan tutamak ve elementleri kullanarak tamamlamaya çalıştı.

Şampiyonanın açılış törenine; Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Türkiye Dağcılık Federasyonu(TDF) Başkanı Prof. Dr. Ersan Başar katıldı.

Şampiyonaya katılan ve genç kızlar kategorisinde derece alan sporcular madalyalarını yakın zamanda gerçekleşen deprem ve sel afetlerinde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza ve Mustafa Tekin’e ithaf etti.

Federasyon Başkanı Prof. Dr. Ersan Başar ödül töreninde yaptığı konuşmada: “Bu yıl Trabzon’da hem Hız disiplininde hem de Lider disiplinindeki Türkiye Şampiyonamızı gerçekleştirdik. Federasyon olarak geleceğin şampiyonlarını yetiştirmek adına; teknik altyapımız, faaliyet planlamalarımız doğrultusunda tüm gayretimizle çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızın meyvesini işte bu şampiyonada hem katılan sporcu sayısıyla hem de gerçekleştirilen mücadelelerin zorluğuyla gördük ve görmeye de devam edeceğiz. Buradaki duvar, Türkiye’de kapalı alan içerisinde bulunanların en büyüğü. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün destekleriyle sporcularımız yaz-kış tırmanış yapılabiliyor. Şampiyonaya katılan tüm sporcularımızı mücadelelerinden dolayı ayrı ayrı tebrik ediyorum.” dedi.

Spor Tırmanış Lider Türkiye Şampiyonası açılış töreninde konuşma yapan Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu: “Bu hafta dağcılık sporundaki bir diğer branşımız olan Lider disiplini şampiyonasına ev sahipliği yapmaktan, şampiyonaya katılan sporcuları ve kulüpleri ilimizde ağırlamaktan dolayı çok memnunum. Karadeniz Bölgesi dağcılık, tırmanış, doğa sporları konusunda çok aktif bir coğrafya. Trabzon’da böylesine güzel duvarın olması, tırmanış alanına ilgi duyan sporcuları yetiştirmek ve geliştirmek için çok büyük fırsat olduğunu düşünüyorum. Spor Tırmanış branşının üç ayrı disiplininde de Trabzon’da yetişen ve nice başarılara imza atarak ülkemizi yurt dışında temsil eden sporcularımız var. Spor Tırmanış Lider ve Hız Türkiye Şampiyonası’na katılan tüm sporcuları tebrik ediyor ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber