banner240
banner237
banner238

7200 METRE UZUNLUĞUNDAKİ KIRIK TÜNELİ DELİNİYOR, YILSONUNDA IŞIK GÖRÜNECEK

İSPİR-MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Prof.Dr. Kamil Aydın Erzurum MHP İl teşkilatıyla birlikte KIRIK Tüneli çalışmasında incelemede bulundu.

Rize-Erzurum karayolunda Ovit ve Dallıkavak Tünellerinden sonra en önemli Tünel olan 7200 metre uzunluğundaki KIRIK Tünelinde delme çalışmaları devam ederken Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Prof.Dr. Kamil Aydın Erzurum MHP İl Başkanlığı yönetimiyle birlikte Tünel şantiye alanında çalışanlardan bilgi aldı. Erzurum Milletvekili Prof.Dr. Kamil Aydın ’bu tünel tamamlandığında Erzurum’un deniz bağlantısı daha kısa sürede olacak. Bölge ekonomisi ve turizminde önemli gelişmeler göreceğiz. İnşallah yılsonunda delme işlemi tamamlanacak ve ışığı göreceğiz’ dedi. Bölgedeki en yüksek dağlardan olan 2380 metre rakımlı Gölyurt Geçidini baypas edecek olan Kırık Tüneli, Ovit ve Dallıkavak Tünelleri tamamlandığında Rize-Erzurum karayolu 40 km kadar kısalmış olacak. Kış mevsiminde kar ve buzlanma sonucu zor geçit veren Gölyurt geçidi her yıl birçok ölümcül kazalara da sebep olmaktaydı.

Delme çalışması uzun süre durmuştu

7200 metre uzunluğundaki çift tüplü Kırık Tüneli 18 Temmuz 2020 de ikinci kez ihale edilerek çalışmalarına başlandı. İlk ihalesi 24.10.2014 de yapılmış çalışmaya başlayan firma çeşitli sebeplerle biz süre sonra işi bırakmış ve Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından fesh edilerek ikinci kez 18 Temmuz 2020 tarihinde ihale edilmişti. Yılsonunda ışık görüneceği taahhüdü verilen tünelde yaklaşık %80 delme gerçekleşmiş durumda.

MHP ekibinin incelemesinde MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, İspir MHP li Belediye Başkanı Ahmet Coşkun ve MHP Erzurum İl Teşkilatı Yönetim Kurulu üyeleri ile partililer de hazır bulundu.

İSMET KÖSOĞLU

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber