banner240
banner237
banner238

Auto King’ten oto ekspertiz hamlesi

 Auto King Genel Müdürü Engin Atakan: 20 yıllık tecrübemiz ile doğru, tarafsız ve güvenilir ekspertiz hedefiyle sektöre yön veren bir rol üstleneceğiz

Pandemi sürecinde döviz kurlarındaki dalgalanmalar, ÖTV’de yaşanan artış ve global otomotiv üretimindeki sıkıntılar nedeniyle Türkiye ikinci el araç piyasasındaki hareketlilik sürerken, Ticaret Bakanlığı tarafından ikinci el motorlu kara taşıtlarının ticareti hakkında yapılan yasal düzenlemeler, araç piyasasına yeni yükümlülükler getiriyor. 8 yaş veya 160 bin kilometre sınırını doldurmayan araçlarda ekspertizi zorunlu hale getiren düzenleme, merdiven altı işletmeler veya tüzel kişiler tarafından yaratılan suistimallerin önüne geçilmesini hedeflerken, Auto King, bu yeni rekabet alanı içerisinde güçlü bir yatırıma imza atarak TSE 12047, TSE 13168 ve TSE 13805 belgelerine sahip tek ekspertiz kuruluşu olarak oto ekspertiz sahnesindeki yerini alıyor.

İkinci el araç alım-satım sürecinde yaşanabilecek suistimallerin engellenmesi için Ticaret Bakanlığı tarafından zorunlu hale getirilen ekspertiz raporu, ikinci el araç piyasasında yeni standartları gündeme getirdi. Düzenlemeyle birlikte merdiven altı işletmeler tarafından yaratılan mağduriyetlerin önüne geçilmesi için mevzuata uygun şekilde uzman incelemesi yapan, teknik yeterliliği olan, kalite belge ve standartlarına sahip firmalar ön plana çıktı. 2001 yılında dünyada ilk kez “Mini Onarım ve Mobil Parça Onarım” konseptlerini hayata geçiren, ek olarak Mekanik Bakım, Oto Bakım, Hasar Onarımı hizmetleri veren Auto King, sektördeki bilirkişiliğine Ekspertiz hizmetini de dahil ederek güçlü bir yatırıma imza attı.

Yasal mevzuata uygun, doğru, tarafsız ve güvenilir ekspertiz

İkinci el araç alacak kişilerin standartlara aykırı şekilde yapılan onarımlar nedeniyle zarara uğramalarını engellemenin, Auto King Ekspertiz hizmetini hayata geçirmelerinde önemli bir etken olduğunu belirten Auto King Genel Müdürü Engin Atakan, 20 yıllık tecrübemiz ile doğru, tarafsız ve güvenilir ekspertiz hedefiyle sektöre yön veren bir rol üstleneceğiz” dedi. Atakan, Auto King’in ekspertiz hizmetindeki avantajlarını şöyle aktardı: “TSE 13168 Hizmet Yeterlilik Belgesi, ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Standartları ve Ekspertiz Raporu düzenleme yetkisi kapsamında TSE 13805 yeterliliklerine sahip sektördeki tek firmayız. Tüm markalar kapsamında mekanik bakım ve hasar onarımı yapıyor olmamız nedeniyle suistimale açık uygulamaları rahatlıkla tespit ederek tespit edilen arıza ve bakım ihtiyaçlarını garanti kapsamında karşılayabilecek donanıma sahibiz. Kurulduğumuz günden bu yana oluşturduğumuz 1,3 milyon adetlik onarım ve bakım analizlerimize göre

araçların standart TRAMER kayıtlarının dışında kayıtlı olmayan geçmiş hasarlarını raporlama imkanımız var.”

Hedef; 3 bin aracın ekspertizi

Auto King ekspertiz hizmet merkezlerinin yatırım bütçesinin servisin bulunduğu il, ilçe ve fiziksel şartlara göre değişiklik göstermekle birlikte 500 bin ile 600 bin TL arasında seyrettiğini söyleyen Engin Atakan, kısa dönemde öncelikli hedeflerinin hizmet standartları yüksek, eğitimli ve sertifikalı personellerin servislere dahil edilmesi olduğunu ifade etti. Atakan, orta vadede Auto King’ten bağımsız münhasır ekspertiz noktalarını hayata geçireceklerini bildirerek üç yıl içerisinde franchise modeli ile geliştirilen en az 300 servis noktasının faaliyete geçeceğini ve her bir ekspertiz servisinin yıllık 3 bin olmak üzere toplamda 900 bin araca ekspertiz hizmeti vereceğini belirtti.

AUTO KING Hakkında

AUTO KING, lider oto bakım ve onarım markasıdır. Mini Onarım ve Mobil Parça Onarım konseptlerini entegre bir şekilde dünyada ilk defa 2001 yılında hayata geçirmiş olup, 2011 yılı itibariyle orta ve büyük ölçekli hasar onarımı, oto bakım koruma ve mekanik bakım onarım hizmetlerini bünyesine katmıştır. 130.000 m2 üzerinde kapalı alan ve 56 adet yüksek teknoloji ile donanmış servis merkezleriyle Türkiye ve Kıbrıs’ da hizmet veren AUTO KING'in Hasarlı bir parçayı değiştirmek yerine onarmak ve aracın orijinalliğini azami ölçüde korumak anlayışı üzerine kurulu franchise iş modeli ile 19 yılda 3,5 milyonu aşkın mutlu müşteriye ulaşarak sigorta sektörüne ve ülke ekonomisine 1 milyar lirayı aşkın tasarruf sağlamıştır. AUTO KING, TSE 13168 Hizmet Yeterlilik Belgesi ve ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Standartları çerçevesinde sunduğu hizmetleri ile %99 müşteri memnuniyetine ulaşmıştır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber