DİJİTAL GÖSTERİM MERKEZİ ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR

Devrim Aktürk/Diyarbakır: Diyarbakır Dağkapı Meydanı'nın bulunduğu alanda kurulan ve Haziran ayından beri farklı projelere ev sahipliği yapan Dijital Gösterim Merkezi ziyaretçilerini ağırlamayı bekliyor.

Diyarbakır Dağkapı Meydanı'nın bulunduğu alanda kurulan ve Haziran ayından beri farklı projelere ev sahipliği yapan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dijital Gösterim Merkezi ziyaretçilerini ağırlamayı bekliyor. Günlük sekiz saat açık olan ve farklı uygulamalarla gösterimler sunan Dijital Gösterim Merkezi'ne pandemi dolayısıyla her gün yüz altmış kişi geliyor. Ancak milli ve dini bayramlar başta olmak üzere özel günlerde hazırlanan videolarda ise ful gösterim sağlanarak bin kişiye ulaşan ziyaretçi kapasitesine ulaşıyor.

Burada Hologram Tekniğiyle Gösterimler Sunuyoruz

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dijital Gösterim Merkezi sorumlusu Nurullah Taşkıran; ''Biz burada Cumhurbaşkanımızın belirlediği her ay dört ayrı tanıtım videosu olmak üzere, farklı projeleri Haziran ayından beri üç yüz altmış derecelik hologram tekniğiyle yansıtmaya çalışıyoruz ve gelen misafirlerimize gösteriyoruz. Bu videoların çalışmaları ise elektrikli araçlarımız, Kovit-19 sağlık videoları, 15 Temmuz gösterimi, 30 Ağustos Zafer Bayramı'yla sunduk. Şimdiki videolarımız ise Barbaros Hayrettin Paşa, Mavi Vatan, Preveze Deniz Savaşı, Fatih Gemisi, Mehmet Akif Ersoy'un hayatı ve bağımsız enerjiden oluşmaktadır'' diye açıkladı.

Halkımızı Gösterim Merkezimize Bekliyoruz

Kapalı mekan olduğu için sağlık bakımından HES kodunun istendiğini belirten Dijital Gösterim Merkezi sorumlusu Nurullah Taşkıran; ''Buraya gelirken ailemizi düşünmeliyiz. HES koduyla birlikte ayak pedallarına basarak elimizi dezenfektan edip, ateşlerinizi ölçüyoruz. Sosyal bantlarla birlikte yarım saatte on kişi, bir saatte yirmi kişi alarak salonu dezenfekte ediyoruz. Biz de ziyaretçilerimizi ve halkımızı bekliyoruz. Burada sizlere tanıtım videolarımızı göstereceğiz. Tarihimizdeki milli değerleri unutmamak için üç yüz altmış derece ve hologram tekniğiyle sizlere hizmet sağlıyoruz” diye aktardı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber