DSİ SON 18 YILDA  TRABZON’DA 1 BARAJ 1 İÇMESUYU TESİSİ YAPTI

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Trabzon’a yaptığı yatırımlarla devasa projeleri hayata geçiriyor. Depolama, sulama ve toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak, vatandaşları ve tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak, hidroelektrik enerji santralleri ile ülkemizi dışa bağımlı olmaktan kurtarmak için tüm gücüyle çalışan DSİ, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla suyun her damlasına sahip çıkıyor.

Trabzon’a 1 Baraj ve 1 İçmesuyu Kazandırdık.

Doğu Karadeniz’in en önemli ili olan Trabzon’a son 18 yılda 154 adet Tesis ile 3 milyar 94 milyon TL yatırım yaptıklarını vurgulayan DSİ Genel Müdürü Kaya YILDIZ,’ Trabzon’a son 18 yılda 1 baraj ve 1 içmesuyu tesisi inşa ettik.

Trabzon ilimize Menba Kalitesinde İçmesuyu

Genel Müdür YILDIZ, Diğer taraftan inşaat çalışmaları devam eden içmesuyu tesisin 2022 yılı sonuna kadar tamamlayarak, toplamda 315.000 kişi için yılda 73 m³ içmesuyu temin edilecektir.

Trabzon ilimizde Taşkın Riskini Azaltıyoruz

Ayrıca; Trabzon İlinde taşkın riskini azaltmak için son 18 yılda tamamlanan 103 adet taşkın koruma tesisi ile 213 yerleşim yeri ve 9.730 dekar arazinin taşkın kontrolünü sağladıklarını ve 28 adet taşkın koruma tesisinin de inşaat çalışmalarının devam etmektedir.

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız; “Son olarak bu projelerin yapılmasında en büyük destekçimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ye şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber