DSİ’DEN GİRESUN’A MÜJDE

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Giresun iline yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.

Giresun ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır. DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız; “Bu kapsamda, konvansiyonel beton ağırlık gövde tipinde inşa ettiğimiz Giresun Çamoluk Alısız Gölet’imizi 2018 yılında tamamladık. Gölet’imiz temelden 23 metre yükseklikte ve 47.300 m3 depolama hacmine sahip” dedi.

Göletin tamamlanmasının ardından Sulama inşaatı için harekete geçtiklerini ifade eden Genel Müdür Yıldız şöyle devam etti: Giresun’a bugün bir müjdemiz var. ‘’Çamoluk Alısız Göleti Sulamasının inşaatı için yapım sözleşmemizi imzaladık. Sulama inşaatımızda tamamlanınca, Alısız Göleti sayesinde 1 300 dekar zirai tarım arazisini su ile buluşturmuş olacağız ve böylelikle ekonomimize yıllık 1 milyon TL katkı sunmuş olacağız. Giresunlu vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber