DSİ’DEN  TRABZON VE GİRESUN’A GÖLET MÜJDESİ

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Trabzon ve Giresun’a yaptığı yatırımlarla vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Trabzon ve Giresun ilimizde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki taşkın risklerin azalmasında da ve vatandaşlarımızın memba kalitesinde su ihtiyacının karşılanmasında önemli rol oynamaktadır.

Bu kapsamda Trabzon ve Giresun illerimize, özellikle kırsal kesimlerde yaşanan su sıkıntılarının ortadan kaldırılması amacıyla içmesuyu amaçlı toplam 14 gölet yapılacak. Söz konusu göletlerin planlama ve projelerinin hazırlanması için 8.07.2021 tarihinde sözleşme imzalanırken, sözleşmeye göre planlama ve proje işlerinin 500 iş günü içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, ‘Yaptığı yazılı açıklamada “Trabzon ve Giresun illerimizde özellikle yüksek kesimlerde yaşanan su sıkıntısına karşı, içmesuyu amaçlı göletler yapmaya karar verdik. Bu kapsamda 7’si Trabzon’da 7’si ise Giresun’da olmak üzere 14 gölet yapacağız. Bu göletler sayesinde içmesuyu sorununu önemli ölçüde azaltacağız. Göletlerin planlama ve proje işleri için sözleşmeyi imzaladık. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

İŞTE YAPILACAK GÖLETLER:

TRABZON

Hayrat Balaban Göleti

Köprübaşı Beşköy Göleti

Sürmene Oylum Göleti

Araklı Horyanyılantaş Göleti

Yomra Demirciler Göleti

Arsin Santa Göleti

Beşikdüzü Akkese Göleti

GİRESUN:

Dereli Yavuzkemal Göleti

Espiye Ericek Göleti

Görele Soğukpınar Göleti

Doğankent Söğütağzı Göleti

Yağlıdere Akpınar Göleti

Şebinkarahisar Ocaktaşı Göleti

Tirebolu Ataköy Göleti

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber