banner240
banner237
banner238

KÖPRÜ VE MENFEZ TIKANMALARINA GEÇİRGEN BENTLİ ÇÖZÜM!

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Trabzon ilimize son dönemlerde yaptığı taşkın ve rüsubat kontrol yapılarıyla bölgedeki taşkın risklerini önemli ölçüde azaltmaktadır.

GEÇİRGEN BENTLER ÖNCELİĞİMİZ

Doğu Karadeniz havzasında taşkın zararlarının azaltılması adına son yıllarda gerek yapısal, gerek yapısal olmayan çok sayıda proje üreten Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı 22. Bölge Müdürlüğü, yukarı havza önlemi olarak dünyada son yıllarda uygulanmaya başlanan geçiren bentlerin yapımına Trabzon ilinde de başladı. "DSİ 22. Bölge Müdürlüğü Geçirgen Tersip Bendi Yapımı" işi kapsamında Trabzon İli Akçaabat İlçesi Kof Deresi üzerine yapılan ve estetik dere ıslahlarını pekiştiren su elçileri renkli geçirgen tersip bendi, doğa ile bütünleşen yapısı ile de dikkat çekiyor.

KÖPRÜ VE MENFEZLERİN TIKANMASINI ENGELLİYOR

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Yaptığı yazılı açıklamada “Taşkın kontrolünün en önemli ve öncelikli yapıları yukarı havzada alınacak rüsubat kontrol yapılarıdır. Geçirgen bentler de bu anlamda özellikle odunsu yapıları tuzaklamak üzere tasarlanmış yenilikçi yapılardır. Bu bentler özellikle odunsu materyallerin şehir içlerinde köprü ve menfezleri tıkamasını önlüyor. Bu yapıları ilk kez Rize İli Güneysu İlçesinde uyguladık ve çok başarılı sonuçlar aldık. Şimdi de Trabzon ilimizde uygulamaya başladık. Bölge Müdürlüğümüz de bu bentlerin bir kısmını renklendirerek, hem yukarı havza tedbirlerine dikkat çekmiş, hem de doğaya uyumu sağlamıştır. Bu geçirgen bentleri özellikle taşkın konusunda oldukça hassas bir bölge olan Doğu Karadeniz’de yaygınlaştırmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber