Mahallelerde yapılamayanlar yapıldı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesinin 2014-2019 döneminde mahallelerde yaptığı çalışmaların toplam maliyetinin 460 milyon TL’yi aştığını bildirdi.

2018 yılı asfalt sezonunu il genelinde 350-400 bin ton asfalt serme hedefi ile açtıklarını hatırlatan Gümrükçüoğlu, “Hedeflerimizin de üzerinde çıkarak 2018 yılını 413 bin 400 ton asfalt sererek tamamladık. Bu asfaltın tamamını kendi tesislerimizde ürettik” dedi.

5 yıl boyunca mahallelerde çok yönlü çalışmalar ifa ettiklerini dile getiren Gümrükçüoğlu, “2014 yılında buyana asfaltlama, betonlama, istinat duvarı, menfezler, diğer sanat yapısı inşaatları, kanaval çalışmaları, gerekli noktalarda fore kazık uygulamaları, oto korkuluk çalışmaları gibi çok yönlü çalışmalar gerçekleştirdik. Böylece altyapısı olan, uzun ömürlü çalışmalara imza attık. 2014’ten itibaren sadece Fen İşleri Dairemiz vasıtasıyla mahallelerimizde icra ettiğimiz bu çalışmaların toplam maliyeti 460 milyon TL’yi aşmıştır. İçme suyu ve kanalizasyon yatırımları bunun dışındadır. Cumhuriyet tarihi boyunca Trabzon genelinde hiçbir beş yıllık dönemde böylesi önemli çalışmalar yapılmamıştır. Çalışmalarımıza ayrıca devam etmekteyiz. Şehrimize bu önemli kaynağı sağlayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Trabzon halkı adına bir kez daha şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Kış mevsiminde olunmasına rağmen hava şartlarının uygun olduğu günlerde mahallelerdeki yol çalışmalarına devam ettiklerini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, tüm bu çalışmaların program dahilinde gerçekleştirildiğini belirtirken, “Halkımızın özellikle bilmesini isterim ki, hangi mahallemizin hangi yolunun neresinde sorun var, bundan haberdarız. Program dâhilinde bu çalışmalar sürdürülmektedir” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber