banner240
banner237
banner238

Meskenlerdeki elektrik tüketimi azaldı

Çoruh ve Fırat bölgelerindeki 9 ilde, 2 milyondan fazla aboneye elektrik tedarik hizmeti sunan Aksa Elektrik, 2021 yılının son üç ayına (ekim, kasım, aralık) ait elektrik tüketim oranlarını açıkladı. 

 Şirketten yapılan açıklamaya göre, Fırat bölgesinin toplam elektrik tüketimi bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla az da olsa azalırken, Çoruh bölgesinin toplam elektrik tüketimi az da olsa artış gösterdi. Yılın son çeyreğinde hem Çoruh hem de Fırat bölgelerindeki meskenlerde elektrik tüketiminin ise azaldığı belirtildi.

 2021 yılının 12 aylık döneminde ise, Çoruh bölgesinin toplam elektrik tüketiminin 2020 yılına göre yaklaşık yüzde 1 oranında azaldığı, Fırat bölgesinin toplam elektrik tüketiminin ise yüzde 10 oranında arttığı kaydedildi.

 Çoruh ve Fırat olmak üzere, iki bölge ve toplam 9 ilde elektrik tedarik hizmeti sunan Aksa Elektrik, 2021 yılının son üç ayına (ekim, kasım, aralık) ait tüketim oranlarını açıkladı. 

Trabzon, Rize, Giresun, Gümüşhane ve Artvin illerinin bağlı bulunduğu Çoruh bölgesinde toplam elektik tüketimi, bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 1 oranında artarken; Malatya, Elâzığ, Tunceli ve Bingöl illerinin bulunduğu Fırat bölgesinin toplam elektrik tüketiminde yaklaşık yüzde 1 oranında azalma görüldü.

Yıl genelinde bakıldığında ise, 2021 yılında, Çoruh bölgesinde toplam elektrik tüketiminin 2020 yılına kıyasla yaklaşık yüzde 1 oranında azaldığı, Fırat bölgesinin toplam elektrik tüketiminin yüzde 10 oranında arttığı belirtildi.

 Çoruh bölgesinde Artvin, Rize ve Trabzon elektrik tüketimi artan iller oldu

Aksa Elektrik’ten yapılan açıklamaya göre, Çoruh bölgesinde mesken, ticarethane ve sanayi abone grupları dahil edilerek bakıldığında, yılın son çeyreğinde, bir önceki yılın aynı dönemine göre Trabzon’da yüzde 1, Artvin ve Rize’de ise yüzde 4 oranıyla elektrik tüketiminin arttığı kaydedildi. 

Çoruh bölgesinde yılın dördüncü çeyreğinin elektrik tüketiminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre Giresun’da yüzde 2, Gümüşhane’de ise yüzde 5 oranında azalma gerçekleşti.

Fırat bölgesinde Elâzığ dışındaki illerde elektrik tüketimi azaldı

Fırat bölgesindeki dört ilde mesken, ticarethane ve sanayi abone grupları dahil edilerek bakıldığında, yılın son çeyreğinde, bir önceki yılın aynı dönemine göre Elâzığ dışındaki illerin elektrik tüketiminde azalma görüldü. 

Elâzığ, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7 oranı ile Fırat bölgesinde elektrik tüketiminin arttığı tek il oldu. 

Fırat bölgesinin yılın dördüncü çeyreğinin elektrik tüketiminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre, Malatya’da yüzde 6, Tunceli’de yüzde 21 ve Bingöl’de ise yüzde 1 oranlarında azalma kaydedildi.

Çoruh bölgesindeki illerde sanayi ve ticarethane grubu abonelerinin elektrik tüketimi azaldı

Çoruh bölgesinde; ekim, kasım ve aralık aylarında, bir önceki yılın aynı dönemine göre sanayi ve ticarethane grubundaki abonelerin elektrik tüketiminin 2021 yılında azaldığı görüldü. 

Artvin’de yüzde 16, Giresun’da yüzde 20, Gümüşhane’de yüzde 30, Rize’de yüzde 5 ve Trabzon’da ise yüzde 18 oranında azalma yaşandı.

Fırat bölgesinde, Malatya dışındaki illerde sanayi ve ticarethane grubu abonelerinin elektrik tüketimi arttı

Fırat bölgesindeki sanayi ve ticarethane grubundaki abonelerin elektrik tüketiminin, bir önceki yıla göre Malatya dışındaki illerde arttığı belirtildi.

Malatya’daki sanayi ve ticarethane grubu abonelerinin elektrik tüketimi yılın son çeyreğinde, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 14 azalırken; Elazığ’da yüzde 19, Tunceli’de yüzde 16 ve Bingöl’de ise yüzde 5 oranında arttı.

Meskenlerdeki elektrik tüketimi azaldı

Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Trabzon illerinin bağlı bulunduğu Çoruh bölgesi ile Malatya, Elâzığ, Tunceli ve Bingöl illerinin bulunduğu Fırat bölgesindeki meskenlerde elektrik tüketiminin bu yılın ekim, kasım ve aralık aylarında, bir önceki yılın aynı dönemine göre azaldığı gözlendi.

Yılın dördüncü ve son çeyreğinde, bir önceki yılın aynı dönemine göre meskenlerdeki elektrik tüketiminin Çoruh bölgesinde yüzde 4, Fırat bölgesinde ise yüzde 1,5 oranında azaldığı kaydedildi.

Aksa Elektrik’in abone sayısı arttı

 Aksa Elektrik’ten yapılan açıklamaya göre, yılın son çeyreğinde hem Çoruh hem de Fırat bölgelerindeki illerde toplam abone sayısı bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla artış gösterdi. 

Fırat bölgesindeki toplam abone sayısı 2020 yılının aynı dönemine göre yüzde 2 oranında, Çoruh bölgesinde ise yaklaşık yüzde 3 oranında arttı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber