PROJELER toplantısı halk eğitim merkezinde gerçekleştirildi

Sürmene Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü organizesinde eğitimde uygulanan projelerle ilgili tanıtım toplantısı Sürmene Halk Eğitim Merkezi’nde  gerçekleştirildi.

Toplantıya Vali İsmail Ustaoğlu, Sürmene Kaymakamı Mehmet Alper Çığ, Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün , İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Kurt ve diğer ilgililer katıldı.

Eğitimde uygulanan proje tanıtım toplantısının çocukların kişisel gelişimlerinde  çok ciddi katkılarının olacağını ifade eden Vali İsmail Ustaoğlu “Burada tanıtılan projeler geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın kişisel gelişim olmak üzere çeşitli açılardan destekleyecektir.  Trabzon, tarihin derinliklerinde geriye dönük çok köklü bir geçmişi ve  birikimiyle yüzyıllardır bu coğrafyada şehzade eğitim merkezi gibi faaliyet gösteren çok kıymetli, bir ilimizdir. Kadim kültürümüzde böyle bir derinliği olan ilimiz,  günümüzde de ekonomide, siyasette, eğitimde, sporda ve birçok alanda söz sahibidir. Dün açıklandığı üzere LGS’de sonuçlarında Trabzon, 81 ilin önüne geçerek  Türkiye birincisi olması bizlere  çok büyük bir gurur yaşattı. Burada emeği geçen milli eğitim camiasının en üst düzey yöneticisinden en alt çalışanına kadar öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum. Burada tanıtılan projelerin her birinin bu başarıda çok ciddi katkıları olacağına inanıyorum. Bu projelerin içerisinde engelli kardeşlerimizin hayata tutunmaları, onların bilgi ve becerilerini ortaya koymaları, onların ailelerinin ve toplum içerisinde birer fert olarak  yer alması ve proje içerisinde yer verilmesi ayrı bir anlam ifade ediyor. Gelişen dünyada çocuklarımızın geleceğe hazırlanmasında, bu projeler onların başarılarının artmasını sağlarken milli ve manevi değerlerle gelişmelerini sağlaması bakımından  çok önemli. Geleceğimizi emanet edeceğimiz, donanımlı, birikimli ve vizyon sahibi çocuklarımızın milli ve ahlaki ideallerle yetişmesini çok önemsiyorum.  Bu projelerin diğer ilçelerimizde örnek uygulama  olarak ele alınmasını diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. “ şeklinde konuştu.

Program sonunda işaret dili kursundaki kursiyerlere Vali İsmail Ustaoğlu sertifika verdi. Ardından Vali Ustaoğlu ve beraberindekiler Sürmene Toplum Sağlığı Merkezini ziyaret ederek burada yeni açılan sosyal hizmetler bölümünü gezerek incelemelerde bulundu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber