TALİPLİ KÖYÜ MUHTARI SESSİZLİĞİNİ BOZDU!

Muhtar Mehmet Erdem, “Köyümüz yatırım programları gereği; gerek yol, gerek su gerekse diğer devlet hizmetlerinden yeterince pay alan bir köydür. Muhtarlık olarak, bu zamana kadar gerek Kaymakamlık, Gerek Valilik gerekse tüm resmi dairelerle sürdürdüğümüz iyi ilişkiler ve diyaloglar sonucu hizmet ve yatırım alımında herhangi bir sıkıntımız olmamıştır. Hizmet ve yatırım sorunlarını büyük ölçüde gidermiş bir köy olarak, eksik hizmet ve yatırımları da bize ayrılan ödenekler ve planlamalar doğrultusunda almaya devam ediyoruz.

Geçmiş yıllarda elektrik altyapısı tamamen yenilenen ve sokak lambaları düzenli yanan ve periyodik bakımlarla kontrol altında tutulan köyümüzde elektriksel bir sorun bulunmamaktadır. Yine su konusunda bir sıkıntımız bulunmamakta olup, su alt yapı yatırımlarımız yıllar önce tamamlanmıştır. Sadece yaz aylarında kontrolsüz ve aşırı kullanım sebebiyle dönemsel ve geçici problemler yaşanmaktadır. Birlik başkanlığını da yürüttüğüm grup köylerinin su alt yapısında meydana gelen arızaları da bizzat takip ederek en kısa zamanda çözmekteyiz.

Yol konusuna gelince köyümüzdeki ana yolların tamamı beton ve sıcak asfalt kaplama olarak tamamlanmıştır. En son geçtiğimiz günlerde köy ana yolunda zamanla aşınmış bölgelerde yeniden sıcak asfaltlama yapılmış ve iyileştirilmiştir. Yine mahalle yollarının çoğu betonlanmış, çok az bir kısımda Tezilli Mahallesi’nde 150 metre ve Hebilli Mahallesinde az bir kısım kalmıştır. Buraların da en kısa zamanda tamamlanması için girişimlerimiz devam etmektedir.

Köy mezarlığı, köy camisi, köy okulu gibi sosyal alanlarımızda da gerekli çevre düzenlemeleri yapılmış yapılmaya devam etmektedir.  

Görüldüğü gibi köyümüz alması gereken tüm hizmet ve yatırımları almaktadır. Bu hizmet ve yatırımların gelmesinde başta Giresun Valiliği ve Bulancak Kaymakamlığı olmak üzere devletimizin tüm kurumları hassasiyet göstermekte ve kolaylık sağlamaktadır. Bu hizmetlerin sağlanmasında vatandaşlarımızın katkısı ve emeği de her zaman olmuştur. Bu anlamda destek veren tüm yetkili ve ilgililere köyümüz adına teşekkür ederim.

Köy okulu yeri!

Yine son günlerde özellikle sosyal medya üzerinden yürütülen bir kara propagandayla, metruk ve harabe haline gelmiş, geceleri farklı amaçlarla kullanılmaya başlanmış, kontrol edilemediği için çöp ve pislik yuvası haline gelmiş eski köy okulunun yıkılması hadisesi gereğinden fazla büyütülmüştür. Muhtarlık ve ihtiyar heyeti kararı, Sayın Valimizin izin ve talimatıyla okul yıkılmıştır. Arazisi köyün mülkiyetinde olan okul alanı Milli Eğitime tahsisli ve eğitim alanı olarak belirlenmiş ve başka amaçla kullanımı ya da satışı söz konusu değildir. Ancak şu anda kullanılmayan alanın köyün bazı sosyal ihtiyaçlarında; seçim yeri, dernek toplantı yeri, bayram ve özel günlerde toplantı yeri, köylünün düğün alanı v.b. kullanılmak ya da temiz bir çevreye kavuşması için temizlenmesi ise bazı çevreleri rahatsız etmiş ve şikayetlere söz konusu olmuştur.

Bilinmelidir ki; muhtarlık olarak bu zamana kadar attığımız her adımda köyün ortak çıkarları ve kazanımları adına köylümüzle birlikte hareket ettik ve etmeye de devam ediyoruz. Bu birlik ve beraberlikten rahatsız olan ve köyümüzden çok uzaklarda yaşayanların belki iyi niyetli bu girişimleri köyümüze faydadan çok zarar vermektedir. Köyümüze zarar veren/verecek bu girişimlere karşı her zaman verecek cevabımız olduğunu ifade eder, bu girişimlere karşı yasal ve hukuki haklarımızı da bundan sonra kullanmaktan çekinmeyeceğimizi belirtiriz” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber