Trabzon Ülkü Ocaklarından "Yerli ve Milli Drone" Tasarımı
Trabzon Ülkü Ocakları Teknoloji ve Bilim alanındaki çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Bünyesinde bulundurduğu ve içerisinde endüstriyel tasarımcıların da yer aldığı 5 kişilik ekip Yerli ve Milli Drone tasarımını gerçekleştirdi.
Trabzon Ülkü Ocakları Başkanı Altan Şahin "Türk Gençliğini, geçmişini bilerek ve ondan ilham alarak bilimin ışığında yetiştirmeye çalışıyoruz. Milletimizin menfaatine olan tüm çalışmalarda, Ülkü Ocaklarımız gençliğimize örnek ve öncü olmaya devam edecektir. Çağımız bilim çağıdır ve bizlerde Ülkü Ocaklılar olarak Devletimizi ve Milletimizi cihanşumul bir devlet yapabilmek ülküsüyle yolumuza devam ediyoruz. Bütün bu çalışmaları gerçekleştirmemizde bizlerin ufkuna açan Liderimiz Sn. Devlet Bahçeli beyefendiye ve bizleri her fırsatta teşvik eden Ülkü Ocakları Genel Başkanımız Sn. Sinan Ateş beyefendiye teşekkür ediyorum.
Tasarımını tamamladığımız Dronemizi 30-45 gün içerisinde kullanıma hazır hale getireceğiz. Bu alandaki bir diğer çalışmamız ise planlarımız doğrultusunda insansız su altı ve kara araçları üzerine olacaktır. Bunların dışında da hali hazırda Trabzon Ülkü Ocakları hizmet binamızda tamamen ücretsiz bir şekilde 25 üniversite öğrencisine Robotik Kodlama Kursları veriyoruz. Çalışmalarımıza ivme kazandırmanın gayreti içerisindeyiz" şeklinde konuştu.

Dronenin temel özellikleri;

Tam otonom uçuş
Görev planlama
Anlık görüntü aktarımı
1.5 kg faydalı yük taşıyabilme kabiliyeti
Üstüne eklenecek sensörler ile birlikte topraktaki metali algılayabilecek, bu sayede havadan mayın arama görevi icra edebilecektir.
15 dk kesintisiz uçuş
Geliştirilmiş ve ucuz yerli üretim imkanı
Multikopterin tüm komponentleri 3D yazıcı ile üretilecektir
Acil durumlarda ilk yardım kiti taşıyabilme özelliği
Askeri standartlarda haberleşme yeteneği
Acil durumda iniş ve eve dönüş kabiliyeti

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber