banner240
banner237
banner238

15.DAĞ HOROZU ŞENLİĞİ YAPILDI

İKİZDERE-Nesli koruma altına alınan Dağ Horozunu daha yakından tanımak ve görmek amacıyla İkizdere’de 15.kez düzenlenen şenlikte 2250 metre rakımdaki Sivrikaya yaylasına çıkan gözlemciler Horozu gördü.

İkizdere Sivrikaya köyü yaylasında dönemin Rize Valisi Enver Salihoğlu, Kaymakam Alper Balcı ve Belediye Başkanı Hasan Kösoğlu döneminde ilk kez 2005 yılında kutlanan Dağ Horozu sabah erken saatte çıkılan yaylada görüldü. Dürbünlerle Mustafa Sarı rehberliğinde konvoy halinde araçlarla çıkılıp bir süre yaya yürünen 2250 metre rakımlı Sivrikaya yaylasına Dağ Horozu gözlendi. Şenliğe doğa ve Kuş sever birçok kişi katıldı. Şenlikle ilgili kısa bir konuşma yapan İkizdere Kaymakamı Tarık Buğra Seyhan ’bugün 15.kez Dağ Horozunu görmek amacıyla Sivrikaya yaylasına bu erken saatte çıktık. Müthiş doğal güzelliğe sahip Sivrikaya köyü yaylasında ender kuşlardan olan ve koruma altındaki Dağ Horozu denilen kuşu dürbünle bende ilk kez gördüm ’dedi. Daha sonra konuşan İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz ’bugün 15.kez adına şenlik yaptığımız Dağ Horozu bölgemizde nesli koruma altına alınan bir canlı. Sabah erken saat olan 04.30 da buraya geldik, bu hassasiyetin göstergesidir. Bölgemizde yüksek kesimlerde genellikle çokça olur. Geçmiş zamanlarda bu kuşu eti için bilinçsizce avlayanlar vardı. Son zamanlarda koruma altına alındığı için avlanmamasına çok özen gösteriliyor’ dedi.

3 gün devam edecek şenlikte akşam İlçe Kültür Merkezi salonunda turizm konulu çeşitli konuşmalar yapılacak. Katılımcılara suda pişmiş yörede Koliva denilen taze mısır dağıtılarak katılım belgesi verilecek. Pazar günü yöredeki yayla köylerden Homeze yaylası, Vaşa, Anzer, Petran, Meles Vadisi ve Gölyayla’ya turistik gezi turları yapılacak.15.Dağ Horozu şenliğine İkizdere Kaymakamı Tarık Buğra Seyhan, İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz, İl Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Salih Çepnioğlu, İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun, Rize İl Genel Meclis Üyesi Emin Kanbur, RTEÜ Genel Sekreteri Adnan Er birçok doğasever ve doğa fotoğrafçısı katıldı.

İSMET KÖSOĞLU

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber