banner240
banner237
banner238

AKÇAABAT, PAYLAŞARAK SEVİNDİRİYOR

Akçaabat Belediyesi, Akçaabat genelinde bir yandan temel belediyecilik çalışmalarını yerine getirirken diğer taraftan da ilçeye projelerini kazandırmayı ihmal etmiyor. Yapmış olduğu yatırım ve projelerle adından sıkça söz ettiren Akçaabat Belediyesi çağdaş ve modern yöntemlerle yaptığı sosyal yardımlarla da ihtiyaç sahibi vatandaşların yüzlerini güldürüyor; her zaman halkının yanında oluyor.

Gerçek İhtiyaçlılar Belirleniyor; Adil ve Şeffaf Yardımlar Yapılıyor

Akçaabat Belediyesi, gelen her yardım talebini değerlendiriyor; çeşitli kriterlere tabi tutuyor. Gerçek ihtiyaçlıları belirleyip adil yardımların yapılabilmesi için gerekli bilgiler İçişleri Bakanlığı’nın Sosyal Yardım Modülü marifetiyle 13 farklı kurumdan sorgulanarak tespit ediliyor. Tespitlerin sonucunda ihtiyaca yönelik yardım talepleri temin ediliyor. Vatandaşların; sosyal yardımları hızlı, sürekli ve adil bir şekilde alabildikleri, görmezden gelinmedikleri, sosyal hayata güvenle katılabildikleri bir sistem kurmaya çalıştıklarını ifade eden Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Belediye olarak yaptığımız tüm çalışmalarımızda halkımızın her kademesine doğru şekilde dokunmayı hedefliyoruz. Bu minvalde çalışmalarımızı yürütürken ihtiyaç sahiplerinin taleplerine de anında cevap vermeye gayret gösteriyor ve özveriyle çalışıyoruz. Hastalara, yaşlılara, doğuştan ya da sonradan herhangi bir sebeple yürüme engeli olan vatandaşlarımıza tekerlekli sandalye yardımı ve yatağa bağımlı hastalara hasta yatağı yardımı yaparak onların yanında olup hayatlarını bir nebze de olsa kolaylaştırıyoruz. Eğitimde yerel ölçüde fırsat eşitliği sağlamak adına ihtiyaçlı ailelerin çocukları için kırtasiye yardımı yapıyoruz. İlçemiz sınırları içinde ikamet eden ve bebek heyecanı yaşayan ihtiyaçlı ailelerin heyecanına Hoş Geldin Bebek paketlerimizle ortak oluyoruz. Yine ihtiyaçlı ailelere kıyafet yardımında bulunuyoruz. Ayrıca Maddi durumu olmayan ya da düşük olan ailelere yıl boyunca gıda yardımında bulunuyoruz.” Dedi.

Yüzlerindeki Bir Tebessüm Bizlere Güç Veriyor

Belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sosyal belediyeciliğe de büyük önem veren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Akçaabat halkının gönlüne dokunuyor. Başkan Ekim, “Talep ettiği yardım ulaşan her bir vatandaşımızın yüzündeki tebessüm bizi çok mutlu ediyor; bize çalışma azmi veriyor. Onlardan aldığımız güç ve destekle her zaman daha iyisini yapmaya ve daha ileriye gitmeye odaklanıyoruz. İş hayatımızdaki çalışma motivasyonumuzu halkımıza borçluyuz. Her şey halkımız için; her şey Akçaabat için.” İfadelerini kullandı. Yıl içerisinde yapılan yardımları rakamsal olarak da açıklayan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “ 2022 yılının başından bugüne kadar toplamda 881 öğrencimize kırtasiye yardımı, 34 vatandaşımıza hasta yatağı yardımı, 1086 ailemize gıda paketi yardımı, 22 hastamıza tekerlekli sandalye yardımı ve 72 aileye Hoş Geldin Bebek paketi yardımı yaptık.” Dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber