Aksoy’a Hüzünlü Veda!

Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti kurucusu ve onursal başkanı Hikmet Aksoy(83) dün gece tedavi gördüğü Trabzon Kaşüstü Eğitim ve Araştırma Hastanesi Anestezi yoğun bakım ünitesinde vefat etmişti. Merhum Aksoy bu gün son yolculuğuna uğurlandı. 
Vakfıkebir Merkez Eski Camii önünde saat 11.00 de Koronavirüs tedbirleri kapsamında cenaze töreni düzenlenemeden kılınan cenaze namazından sonra Cumhuriyet Mahallesi’ndeki aile kabristanlığına defnedildi. Koronavirüs tedbirleri kapsamında cenaze töreni düzenlenemeyecektir.
Cenazeye Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, ailesi, Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Aydın Gelleci ve üyeleri,  basın mensupları ve vatandaşlar katıldı. 

 Hikmet Aksoy özgeçmişi: 
 1937 yılında Vakfıkebir İlçesi’nde doğdu. Arif Bey’in ve Meryem Hanım’ın oğlu olan Aksoy, Trabzon Ticaret Lisesi’nde okudu. Ortaokul yıllarında karikatür çizmeye başladı. Lise öğrencisi olduğu yıllarda gazetecilikle ilgilenmeye başladı. 
İlk Karikatürü, İstanbul’da yayınlanan Günlük Spor Gazetesi’nde çıktı. 1959- 1962 yılları arasında; Türkiye Spor, Sonhavadis, Büyük Gazete, Dünya, Yeni İstanbul, Tef ve Şaka adlı dergi ve gazetelerde karikatüristlik ve muhabirlik yaptı. 1960 yılında Hizmet Gazetesi’nde Taşlama mizah sayfasını kurdu. 

Vatani görevini Simav İlçesi’nin Pazarlar Köyü’nde yedek subay öğretmen olarak yaparken, Köy Raporu adlı bir gazete çıkardı. 1983 ve 1984 yıllarında, karikatür dalında Çağdaş Gazeteciler Derneği ve 1987 yılında da Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nce  ‘Yılın Gazetecisi’ seçildi. Gazetecilikte; fıkra, makale ropörtaj, karikatür, fotoğraf, mizanpaj araştırma- inceleme dallarında yirmi ödül aldı. 
Trabzon basını içerisinde; Hizmet, Sonhaber, Karadeniz, Kuzey Haber, Vakfıkebir Postası, Hürses ve Büyükliman Postası Gazetesi gibi gazetelerde yazarlığı yanında, Türksesi Gazetesi’nde yazdı. 
2006 yılında Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti’ni kurarak başkanlığını yaptı. Aksoy Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti’nin onursal başkanı ilan edildi. 
Yayınlanmış 13 eserinden belli başlıları; Karikatürün Trabzon Boyutu, Trabzon Basını (1988), Faik Ahmet Barutçu (1995), Made İn Trabzon, Kemençe Çalayim mi? Temel Dedi’li ve Cevdet Alap’ın Anıları (2009) ve Karınca İzleri’dir.
Hikmet Aksoy, evli ve üç çocuk babasıdır.
Haber:  Mehmet Bülent ALP

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber