BİR İLÇE BOĞULUYOR

        Trabzon’un Araklı ilçesi, doğalgazı hasretle beklerken, geçen Aralık ayı itibarıyla gazın verilmeye başlanmasına rağmen, soğuk kış günlerinde ilçe resmen karanlığa gömülüyor.
Bir apartmanda bir veya birkaç dairede doğalgaz var, diğerlerinde yok. Bu durum da ilçenin, kış günlerinde yoğun duman altında kalmasına neden oluyor. Bunun ne yazık ki birc yaptırımı da yok. Böyle olunca da, insanlar doğalgaz kullanımıdan sarfınazar ediyor. Oysa hem temiz hem de daha ucuz olan doğalgaza yönelmek, çok yönlü bir kar anlamına geliyor. Bunda kanatimize göre, biraz da apartman yöneticilerinin etkisi var. Çünkü kömür kullanırken para vermeyen yöneticiler, doğalgaza geçildiğinde kendi paralarını ödemek zorunda kalacaklar. Bu durum, ne yazık ki Trabzon için de aynı. Yaklaşık 100 bine konuta doğalgaz gittiği halde halen bunun ancak 80 bini doğalgaz kullanıyor. Büyükşehir Belediyesinin, "abone olmayan kirli havadan şikayet edemez" sözünü de doğru buluyoruz.

       Araklı'ya dönersek, halk Recep Çebi’den çok şey bekliyor.

        SEÇİMDE İŞİ ZOR
        Konuştuğumuz Araklılılar, mevcut Belediye Başkanına geçen dönem oy verdiklerini ama bu dönem için tereddütlerinin olduğunu söylüyor.
        Mevcut başkan Recep Çebi’nin işi zor.
Doğalgazın yaygınlaştırılamamasının yanında, su şebekesiyle kanalizasyonun aynı yerden akması, ilçe halkını canından bezdirmiş durumda.
        Araklı’da seçim, 3 parti arasında geçeceğe benziyor.
       Ak Parti’den Recep Çebi, daha önce 2 dönem Belediye Başkanlığı yapan Saadet’ten Ümit Çebi ile İyi Parti’den  Hasan Suiçmez yarışacak. 3 haftadan az bir süre kalan seçimlerde bakalım ipi kim göğüsleyecek?

        YENİ BAŞKANI ZOR GÜNLER BEKLİYOR
        Seçilen başkanın öncelikle doğalgazın yaygınlaştırılması için çalışması lazım. Çünkü ilçe halkı bu kirli havayı hak etmiyor. Ardından ise su ve kanalizasyon ile katı atık sorununu çözmesi gerekecek.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber