banner240
banner237
banner238

DOĞRU PARTİDEN İKİZDERE AÇIKLAMASI İKİZDERE ADLİYESİNİ AÇIN, ÇAY FABRİKASINI YAPIN

Doğru Parti İl Başkanı Eyüp Demir’in yazılı açıklaması şöyle’ son zamanlarda ülke gündemini fazlasıyla meşgul eden RİZE- İKİZDERE Taş ocağı ve RİZE de yapılması planlanan lojistik üs ile ilgili bir kaç konuyu kamuoyunun ve şahsınızın bilgilerine aktarmak istedim, ilimizin tek geçim kaynağı çayımız ve istihdam yeri olan ÇAYKUR bu iktidar döneminde göz göre göre iflasa sürüklenirken ÇAYKUR varlık fonuna devredilerek akıbeti belirsiz bir yola sokulmuştur. Şimdi ise güya yatırım ve istihdam yaratacağı vaadiyle Lojistik üs yapacağız deniliyor. Dünyada emsallerine bakıldığında bu tür yerlerin- demir yolu - karayolu bağlantısı olmaz ise yapılan yatırım boşunadır.

RİZE - ERZURUM arası yapılan OVİT Tüneli ulaşıma açılalı üç yıl olmasına rağmen İKİZDERE- TÜNEL bağlantı yolu ve İKİDERE- İSPİR- ERZURUM bağlantı yolları yapılmamış ve ihaleleri bile olmamıştır, hal böyle iken Rize’den Doğu ve Güneydoğu bölgemiz ile sağlıklı bir karayolu ulaşımı yoktur. Karadeniz bölgesine yapılması gündemde olan ve yörede konuşulan demiryolu projesi ile ilgili henüz bir adım atılmamışken yangından mal kaçırırcasına toplumsal tepkiye muhatap olmuş bir firmayı milletin başına musallat etmek günah değil mi?

Şimdi İKİZDERE ilçesine ve bölgeye yatırım niyeti olan hükümete önerimizdir,

A) İKİZDERE ilçesine söz verdiğiniz ve bugüne kadar yapmadığınız organik çay fabrikasını bir an önce yapınız

B) söz verdiğiniz OVİT dağı kış sporları ve kayak merkezini yapınız

C)2000 yılında ilçenin çifte köprü köyünde RİZE İl Özel İdaresine bağışlanan 40.000 metre kare arazinin yayla kent kurulması ve bölge turizmine kazandırılması işinin yapılması

D)1952 yılında açılan ve yıllarca hizmet veren ilçe Adliyesi AKP iktidarınca kapatılmış olup bölge halkı mağdur edilmiş olup ÖNCE Kalkandere sonra Rize sonra tekrar 30 km uzaktaki Kalkandere Adliyesine yönlendirilmiştir.

bizler yarıma karşı asla olacak bir tutum içinde olamayız kaldı ki geçmişimiz RİZE ve bölgemize 42 adet çay fabrikası kazandırmıştır.

RİZE de hali hazırda uluslararası hizmet veren bir liman mevcut olup bu liman şu anda % 18 kapasite ile çalışmaktadır, bu limandan sadece KANADA ya bakır cevheri ( ÇAYELİ BAKIR) , SİBİRYA dan kömür ve gübre ikmali dışında büyük çapta bir işlem yapılmamaktadır, takdir edersiniz ki demiryolu ve yurdun değişik bölgelerine karayolu bağlantısı olmayan lojistik üs limandan öteye gidemez, ayrıca konuşulduğu gibi büyük çapta bir istihdam yaratacağı söz konusu değildir, son günlerde adı geçen firmanın bölgede akçeli işlere yöneldiği bilinmektedir, halkın tepkisinin büyük çoğunluğu millete küfür eden firmayadır, kimse yatırıma karşı değildir.

Türkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük milli projesi GAP’tır. AKP hükumetinin bu projeye sahip çıkmaması ve bir kuruş yatırım yapmaması düşündürücüdür, devletin tüm imkânlarını 5 müteahhidin emrine verenlere sormak lazım GAP’a neden 1 metre küp beton dönmediniz, GAP bizim tarım ve güvenlik politikacılarımız için bulunmaz bir stratejik projedir, bu projeye yatırım yapmak Türkiye Cumhuriyeti'ne yatırım yapmak demektir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber