Genç, Engelliler Günü’nü mesajı yayınladı

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Genç, mesajında Ortahisar Belediyesi’nin engellilerin istihdamlarını ve günlük yaşamlarını kolaylaştırıcı birçok projeyi hayata geçirdiğini söyledi.

“MÜJDEYİ PAYLAŞTI”

Başkan Genç, mesajında bir de müjdeyi paylaşarak Zeytinlik mevkiinde engellilere yönelik olarak içinde kafe, oyun, dinleti ve eğlence alanlarının yer alacağı “Engelsiz Yaşam Merkezi’nin hayata geçirileceğini ifade ederek konuyla ilgili desteklerinden dolayı, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ile AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu’na teşekkür etti.

“YAŞAMLARINI KOLAYLAŞTIRIYORUZ”

Engelliliğin hiçbir zaman dezavantaj olarak görülmemesi gerektiğini belirten Başkan Genç, şu ifadeler yer verdi: “Engellilik, ister doğuştan olsun isterse sonradan meydana gelen bir durum olsun, hiçbir zaman bizleri istenmeyen davranışlarda bulunmaya neden olacak bir durum olarak algılanmamalı. Son yıllarda yapılan bilinçlendirme çalışmalarıyla engellilerle ilgili toplumda yerleşik olan algılar yıkıldı. Bugün, artık engelli kardeşlerimiz hak ettikleri şekilde hayatın her alanında varlık göstererek ilgi ve istidatları ölçüsünde çok başarılı çalışmalara imza atabilmektedirler. Bu durum göstermektedir ki, engellik asla bir dezavantaj değildir. Ulaşım, eğitim ve istihdam imkânlarının oluşturulmasıyla birlikte engelli vatandaşlarımız kimseye muhtaç olmadan yaşamlarını idame ettirebilmektedirler. Biz de Ortahisar Belediyesi olarak engelli kardeşlerimizin istihdamlarını kolaylaştırmak için meslek edindirme, kültür ve sanat kursları olmak üzere birçok proje yürütüyoruz. Engelli kardeşlerimizin kimseye muhtaç olmadan kendi yaşamlarını idame ettirebilmeleri için sokak ve kaldırımların düzenlenmesinden tutun da eğitim, ulaşım, istihdam konularında da belediye imkânlarımızı zorlayarak çok çeşitli projeleri hayata geçirdik. Bu amaçla

engelli kardeşlerimiz için tahsis ettiğimiz engelli otobüsümüz ciddi manada onların ulaşım olanaklarını artırmaktadır. Diğer yandan hayata geçirdiğimiz meslek edindirme, kültür ve sanat kurslarıyla kendi işyerlerini kurmalarına ya da eğitim aldıkları iş kollarında istihdamlarına katkı sunuyoruz.”

“OFİS ALANLARI TAHSİS ETTİK”

“Engelli kardeşlerimize söz verdiğimiz şekilde Pazarkapı Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ikinci etabı kapsamında şehrimizde faaliyet gösteren bütün engelli derneklerimiz için ofis alanları tahsis ettik. Görme, işitme ve fiziksel engelli kardeşlerimize yönelik olarak şehrimizde faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri, tahsis ettiğimiz bu modern ofis alanlarında çalışmalarını sürdürecektir. Engelli kardeşlerimize vermiş olduğumuz sözümüzü tuttuğumuz için son derece mutlu ve gururluyuz. Ortahisar Belediyesi olarak engelli kardeşlerimizin günlük yaşama katılımını sağlamak için tekerlekli sandalye ve akülü araç başta olmak gerekli ekipmanları düzenli olarak dağıtıyoruz. Bu amaçla belediyemize bildirilen bütün talepleri karşılamaya devam ediyoruz. Hem yurt içi, hem de yurt dışı derneklerle irtibata geçerek projeler yürütüyoruz. Tek hedefimiz engelli kardeşlerimizin yaşam standartlarını ve yaşam konforunu en yüksek seviyeye taşımaktır. Bu vesilelerle bütün engelli kardeşlerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü tebrik ederken; kardeşlerimize mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir hayat diliyorum.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber