banner240
banner237
banner238

Genç, ilk iftarını Elbistan’da depremzedelerle açtı

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, ilk iftarını Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde depremzedelerle birlikte açtı.

İftar çadırında Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ve depremzede vatandaşlarla birlikte iftarını açan Başkan Genç, durum normalleşinceye kadar yardım ve destek faaliyetlerine devam edeceklerini dile getirdi.

“HAYATIM BOYUNCA UNUTMAYACAĞIM”

Depremzede vatandaşlarla sohbet eden Genç, ‘gönüllere dokunmak’ için burada olduğunu ifade ederek, “Bir süre önce kardeşlik protokolü imzaladığımız Elbistan’da ilk iftarımı yapmaktan dolayı büyük bir mutluluk ve sevinç duydum. Gerçekten burada Ramazan ayının o sıcaklığını, o samimiyetini bir kez daha gördüm. Birlik ve beraberliğini bir kez daha müşahede ettim. Hayatımda hiçbir zaman unutamayacağım bir iftar oldu. Depremzede vatandaşlarımızın yanında olmak, onların duygularını paylaşmak, iftarlarına ortak olmak gerçekten de bambaşka bir duygu. İlk iftarımızı depremzede vatandaşlarımızla açarak onlarla dayanışma içinde olduğumuzu hissetmeleri bizim için her şeyin üstünde… Ramazan duygusu işte böyle bir duygu. Makamınız ne olursa olsun, toplumdaki rolünüz ne olursa olsun, herkes iftar sofrasında eşitleniyor. Etnik unsurunuz, milliyetiniz ne olursa olsun aynı potada adeta eriyorsunuz. Mübarek Ramazan ayının böyle birleştirici bir rolü var.” şeklinde konuştu.

“HER ŞEYDEN ÖNCE İNSANLIK VAZİFESİ”

Elbistan’da iftarını açtıktan sonra Adıyaman’a geçen Başkan Genç, burada depremzede vatandaşlarla buluştu. Gece boyunca vatandaşlarla sohbet ederek, istek ve sorunlarını dinleyen Genç, “Ramazan ayı boyunca Adıyaman ve Elbistan’daki iftar çadırlarımız depremzede vatandaşlarımıza hizmet edecek.” diyerek söyle konuştu: “En zor zamanlarında depremzede vatandaşlarımıza hizmet etmek, dertlerini paylaşmak, ihtiyaçlarını gidermek her

şeyden önce bizim için insanlık vazifesidir. Nihayetinde bizim gibi makamlarda bulunanların yanında bütün Türk milleti depremzede vatandaşlarımızla kendini özdeşleştirerek, yaraların sarılması ve acıların paylaşılması için seferber oldu. Zengini, fakiri ne bulduysa gönderdi. Onlara da müteşekkirim. Allah bu çorbada tuzu olan herkesten razı olsun. İnşallah en kısa zamanda birlik ve beraberlik içinde bu zorlukları aşacağız.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber