Genç, Ortahisar'ı parklarla donatıyor

Ortahisar Belediyesi, 2 Nolu Erdoğdu Mahallesi'nde engelli vatandaşlara yönelik yeni park yaptı. Belediye ayrıca aynı mahallede bulunan bir parkın bakım ve onarımını yaparak hizmete açtı.  Bunun yanı sıra Aydınlıkevler Mahallesi'nde Recep Yazıcıoğlu Parkı'nı yenileyerek hizmete açtı.

Engelli parkının açılışını yapan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç'e vatandaşlar yapılan parklardan dolayı teşekkür etti.

"Bir Fidan Bir İnsan" kampanyası kapsamında çocuklarla birlikte engelli parkında fidan dikimi yapan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Ortahisar'ı daha yeşil bir hale getirmek için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi.

"KİŞİ BAŞINA DÜŞEN YEŞİL ALAN MİKTARI ARTACAK"

Bugüne kadar çok sayıda parkı hizmete açtıklarını kaydeden Başkan Genç, "Belediye olarak her yaş grubuna hitap edecek şekilde parklarımızı yapıyoruz. Çocuklarımızın oyun ihtiyaçlarını karşılamak için oyun temalı parklarımızın yanı sıra gençlerimizin ve vatandaşlarımızın spor ihtiyacını karşılamak için spor temalı parklarımızı hayata geçiriyoruz. Oyun temalı parklarımız sayesinde çocuklarımız sokak aralarında değil, oyun araç ve gereçlerinin olduğu bu parklarda oyun ihtiyaçlarını karşılıyor ve ayrıca spor yapma imkanı da buluyor. Diğer yandan yaşlılarımızın dinlenebileceği, ailelerimizin piknik yapabileceği Ekopark gibi büyük çaplı parklarımızı da hayata geçiriyoruz. Bizim belediye olarak öncelik verdiğimiz konulardan biri de kişi başına düşen yeşil alan miktarını Avrupa standartlarına çıkarmaktı. Bu amaçla her mahallemize en az bir park sloganıyla bütün mahallelerimize yeni parklar yapıyoruz. Mevcut parklarımızın da bakım ve onarımını yaparak hizmete açıyoruz. Parklarımızı daha yeşil bir hale getirmek için vatandaşlarımızın ve çocuklarımızın içinde yer aldığı fidan dikim kampanyaları düzenleyerek parklarımızı yeşillendiriyoruz. Bu bilinci oluşturmaya gayret ediyoruz. İlçemizi daha yeşil bir hale getirmek için ne gerekiyorsa yapacağız. Yeşille barışık, çevre dostu ilçeyi hayata geçireceğiz. " diye konuştu.  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber