GÜZELCE YENİ CAMİİ’NİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ

Camiinin açılışına AK Parti Trabzon Milletvekilleri Salih CORA, Bahar AYVAZOĞLU, Maçka Kaymakamlığı görevini vekaleten yürüten Arsin Kaymakamımız Ömer Ahmet ÖZDEMİR, AK Parti Maçka İlçe Başkanı Sedat KONGUR, Maçka Belediye Başkanı Koray KOÇHAN, İlçe Müftüsü Mehmet CEBECİ, AK Parti il ve ilçe yöneticileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Dualarla yapılan açılışta konuşan AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, caminin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

“Allah (c.c.), Tevbe Suresi 18. Ayette, 'Allah'ın mescitlerini ancak Allah'a ve ahiret gününe iman eden, namazı dosdoğru kılan, zekatı veren ve Allah'tan başkasından korkmayan kimseler imar eder' buyuruyor.” diyen CORA, şunları söyledi: 

“Peygamber Efendimiz (sav) bir hadisi şeriflerinde, kim Allah'ın rızasını talep ederek bir mescit inşa ederse Allahu Teala'nın da ona cennette bir ev inşa edeceğini müjdeliyor. Bir Müslüman olarak bizlere çok net bir şekilde mescitlere sahip çıkmamız, onları imar ve ihya etmemiz gerektiği emrediliyor. 

Hiç şüphesiz bunun yolu da camilerimizi ibadet ve ilimle birlikte hayatımızın da merkezi haline getirmektir.

Bizim inancımızda cami gelinen, namaz kılınan ve iş bitince terk edilen bir mekan hiçbir zaman olmamıştır.

İnşallah burada yapılan camimiz nice iyi insanların yetişmesine, ahlaklı, diniyle bütün nesillere vesile olacaktır. 

Camimiz, çocuklarımızın sesleri ile güzelleşir, gençlerimizin heyecanı, hanımlarımızın nezaketi ile inşallah dolup taşar.

Ben bu duygu ve düşüncelerle camimizin yapılışında emeği geçenlere teşekkür ederim. Allah herkesten razı olsun. Camimiz İslam alemine hayırlar getirmesini dilerim.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber