Hafızlık ve Ezan Okuma Yarışması Araklı'da Gerçekleştirildi
Trabzon'un Araklı ilçesinde Trabzon Anadolu İmam Hatip Liseleri arası Hafızlık ve Ezan okuma yarışması gerçekleştirildi. Trabzon'un çeşitli ilçelerinden 27 öğrenci yarışmaya katıldı. Programa İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Kaymakam Ahmet Günaydın, Belediye Başkanı Recep Çebi, Jandarma Komutanı Engin Akbaba, Emniyet Müdürü Gürkan Okşas, İlçe Müftüsü Abdulkerim Tohumcu, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rıza Keskinsoy, protokol üyeleri, öğrenciler, veliler ve vatandaşlar katıldı. İstiklal Marşı ile başlayan program öğrencilerin performanslarını sergilemesiyle devam etti.
Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi programda yaptığı konuşmada ''Çocuklarımızın bu denli maneviyat sahibi olmaları bizleri gururlandırıyor. Bu geleceğimizin emin ellerde olduğunun göstergesidir. Hepsinin gözlerinden öpüyor ve tebrik ediyorum. Bu programda birinci, ikinci ve üçüncü diye bir ayrım yoktur. Yarışmaya katılan 27 öğrencimizde gönüllerimizde birincidir. Onları yetiştiren değerli velilerimizi canı gönülden kutluyorum. Allah çocuklarımıza zihin açıklığı versin. Programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca bu güzel programı ilçemize yeni kazandırdığımız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Öğrenci Pansiyonu binamızda yapmamız programa ayrı bir tat kattı. Okulumuzun ve projelerimizin ilçemize kazandırılmasını sağlayan Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a ve İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu'ya ilçe halkım adına teşekkür ediyorum.'' ifadelerine yer verdi.
Hafızlık yarışmasında Araklı Anadolu İmam Hatip Lisesi 9. sınıf öğrencisi Halilli mahallesinden Yunus Emre Bayrak birinci olurken, ezan okuma yarışmasında ise Trabzon Mehmet Rüştü Aşıkkutlu Anadolu İmam Hatip Lisesi 10. sınıf öğrencisi Yeşilyurt mahallesinden Ali Küçük birinci oldu. Programın sonunda yarışmaya katılan tüm öğrencilere Araklı Belediyesi katkılarıyla ödüller verildi. Başkan Çebi sahneye çıkarak tüm öğrencileri tek tek tebrik etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber