Helal olsun gençler!

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Ahmet Yaşar Efendi Yurdunda kalan üniversite öğrencileri, Afrika’da Bir Kuyu Da Sen Aç kampanyası başlattı. Öğrenciler, bunun için kuyu şeklinde özel bir kumbara hazırladı. Üniversiteliler, harçlılıklarından arda kalan paralarla kumbarayı doldurmaya başladı.

Genel Müdürlük tarafından sosyal sorumluluk ve farkındalık kampanyası başlatılması yönündeki tavsiyesini öğrencilerle paylaştıklarını anlatan Yurt Müdürü Rahman Demirtaş, “Öğrenciler bu konuyu çok önemsedi ve hemen katılmak istediklerini belirttiler. Kendi kumbaralarını hazırlayıp içini doldurmaya başladılar” dedi. Kampanyanın öncülerinden KTÜ Maliye’de okuyan Taylan Aslan, Oda arkadaşımın Afrika kökenli olması da belki etkili oldu, büyük bir heyecanla bu işe giriştik. Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü öğrencisi arkadaşım Ufuk Uğur Uranbey’le birlikte önce kumbara yapmaya karar verdik. Etrafo taşlarla kaplı, kuyuyu andıran bir kumbara yapıp yurdun girişine koyduk. Bütün öğrenciler imkanları ölçüsünde harçlıklarından para atmaya başladı. Umarız bu önemli kampanyada bizim de bir katkımız olur, Afrika’da bir kuyu da bu sayede açılıp oradaki çocuklar suya kavuşur” diye konuştu.

Üniversite öğrencilerinin bu denli hassas davranışlarının gurur verici olduğunu ifade eden Trabzon Gençlik Spor İl Müdürü Birdal Öztürk ise, “Nemrut’un ateşine ağzında su taşıyan karınca misali öğrencilerimiz, okul harçlıklarından arttırarak kampanyaya destek oluyor. Onları böyle bir davranış içinde görmek geleceğe dair umutlarımızı yeniden yeşertiyor. Çok mutluyum, gururluyum” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber