HER KAN YENİ HAYAT

Trabzon’un Ortahisar İlçesi 3 Nolu Erdoğdu Mahallesinde faaliyet gösteren Erdoğdu Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği, Türk Kızılay’ın ortaklaşa düzenlediği anlamlı etkinlikle 3 Nolu Erdoğdu Mahallesinde kan bağışı etkinliği düzenlendi. ‘Her kan bağışı yeni bir hayat’ sloganı ile düzenlenen etkinlikte, 161 ünite kan bağışı toplandı. Kan bağışında bulunanlara, dürüm, ayran ikram edilirken, sponsor olan Çavdaroğlu61 Uluslararası Nakliyat tarafından da şampiyonluk yolunda koşan Trabzonspor’un forması, sponsor Kanberoğlu Turizm tarafından da çeşitli hediyeler takdim edildi. Kan bağış etkinliğine Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk, Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, Sponsor Çavdaroğlu61 Uluslararası Nakliyat Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Çavdar, Yardımcısı Doğancan Çavdar, sponsor Kanberoğlu Turizm Seyahat firmasından Mahmut Birşen, 1 Bolu Erdoğdu Mahallesi Muhtarı Şenol Yılmaz, 2 Nolu Erdoğdu Mahallesi Muhtarı Ali Dural, 3 Nolu Erdoğdu Mahalle Muhtarı Mahmut Memiş, Dernek Başkanı Tolgahan Öztürk, Erdoğduspor Kulüp Başkanı Turgay Gülmez ve mahalle büyüğü Sebahattin Fundaoğlu ile çok sayıda mahalle halkı katıldı. 
FARKINDALIK OLUŞTURDUK
Kan bağışının önemine vurgu yapan Dernek Başkanı Tolgahan Öztürk, “Bağışlanan her kan kurtarılan 3 candır. Kan bağışı yeni hayatlara umut demektir. Dernek olarak bu kış çok sayıda ailemize kömür ve gıda yardımında bulunduk. Ayrıca Kızılay’ımızla da iş birliği yaparak bir farkındalık oluşturmak istedik. Daha önce yapılamayanları yapalım dedik ve döner ayran tatlı ikramında bulunduk. Burada amacımız bir farkındalık oluşturmak, kan bağışının önemine dikkat çekmekti. Destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
HAYAT KURTARDIK
Sponsorlardan kan bağışçısı Haşim Çavdar, “Bir hayat kurtarmak bir insanlığı kurtarmaktır. Sadece sponsor olmadık. Kanımızı da vererek bir insanımızın hayatına vesile olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Sağlığım el verdiği sürece düzenli olarak kan bağışında bulunacağım. Kan acil olan bir ihtiyaç değil, sürekli ihtiyaçtır. Bir gün bize de lazım olabilir düsturu ile hareket etmeliyiz” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber