İl Müdürü Ahmet Kurt’un Babalar Günü Mesajı

Trabzon Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İ Müdürü ve aynı zamanda koruyucu aile olan Ahmet Kurt, Babalar günü münasebetiyle koruyucu aile olmayı teşvik edici duygusal bir mesaj yayınladı. İl Müdürü kurt yaptığı açıklamada:

“Hayatta ben en çok babamı sevdim.” Diyor Can Yücel, baba sevgisini anlatırken “Sizin hiç babanız öldü mü? Benim bir kere öldü, kör oldum.” Diye tarif ediyor baba acısını Cemal Süreyya… Üstad Necip Fazıl ise şöyle tarif ediyor çocuk gözünde baba kaybını

Eve dönmez bir akşam;

Ve gün yüzlü çocuğu,

Sorar: Nerede babam?

Bakarlar, oldu, bitti;

Gelir, derler çocuğa,

Baban attaya gitti.

Gelin babaları attaya gidip de dönmeyen çocuklar gözünden bakalım bu babalar gününde hayata…

Bir akran kargaşasında “benim babam senin babanı döver!” diyemeyecek mesela… Halının üstünde tuş edemeyecek babasını, bilek güreşinde kazanamayacak… Ama siz alacağınız bir karar ve bizim de vereceğimiz destekle bunların hepsini yeniden yaşatma şansı verebilirsiniz boynu bükük kalmış bir çocuğa dedi ve ekledi.

“Babalar gölgesinin özlendiği koca çınarlar…Kaç yaşında olursan ol hiçbir gidiş benzemez babanın gidişine gidip de dönmeyişine….

Baba başını koyabileceğimiz en güvenli omuzdur…

Baba kültürümüzün, geleneklerimizin, değerlerimizin geleceğe aktarılmasının teminatıdır. Baba fedakarlık, baba güven, baba adalet, baba otoritedir.

Bu vesile ile başta şehit babalarımız olmak üzere eli öpülesi tüm babaların babalar gününü kutlar, huzuru dolu nice günler geçirmelerini Yüce Mevlam’dan niyaz ederim

Davetimiz o dur ki; bir sonraki babalar gününde, babalar gününüzü babası attaya giden bir çocuk kutlasın. Gelin bir sonraki babalar gününe kadar koruyucu ailemiz olun.” Dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber