İnsan sağlığı bu kadar ucuz mu? Çakmasına dikkat !

BAHATTİN BAŞTÜRK 
Trabzon’da son günlerde Et ve Süt Mağazası ismi ile mantar gibi türeyen çakma mağazalar, haksız rekabete meyil verdikleri gibi vatandaşları da kandırmanın yolunu buldular.
VATANDAŞLA ALAY
Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı resmi kurum olan Et ve Süt Kurumunun, logosunu ve renklerini bire bir taklit ederek, ‘Et ve Süt Mağazası’ ismi ile açılan çakma mağazalar vatandaşları kandırmaya devam ediyor. 3 harfli zincir marketlerin sisteminde olduğu gibi mantar gibi türeyen ve neredeyse her köşe başını mesken tutan çakma mağazalar, devletin resmi mağazasıymış gibi vatandaşla alay ediyorlar.
VATANDAŞA KANDIRMA
İlk etkinliğini 1953 yılında çalışmaya başlayan Erzurum Et Kombinası ile gerçekleştiren Et ve Süt Kurumu yetkilileri de taklit mağazalarla yaklaşık 5 yıldır mücadele ediyor. Tabelası, logosu ve mağazada satılan ürünler olmak üzere birçok açıdan devletin resmi kurumunun taklit edildiği ve sahibinin kim olduğu bile belli olmadığı mağazalarda vatandaşlar kandırılıyor. Mağazaların logo, web sitesi ve tabelasının benzer şekilde tasarlanması ile tüketiciler tarafından neredeyse algılanmıyor. Et ve Süt Kurumu bu mağazalar ile ilgili süreci mahkemeye taşıyor. Aldığımız bilgiye göre, üzerinden 5 yılı aşkın zaman geçmesine rağmen mahkeme süreci devam ediyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber