İş-Kur Kampüste Kariyer Günleri Trabzon’da Başladı

İŞKUR, Trabzon Üniversitesi ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle “Üniversite Kariyer Günleri” etkinliği düzenlendi.

Vali İsmail Ustaoğlu ve  Rektör Prof. Dr. Emin Aşıkutlu, etkinlik öncesinde tanıtım stantlarını ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti.

Trabzon Üniversitesi Mahmut Goloğlu Oditoryumunda düzenlenen İş-Kur Kampüste Kariyer Günleri etkinliğine Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, İş-Kur Bilgi İşlem ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Fahrettin Kaya, Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, İlçe Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, TTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tolga Avcı, , İŞKUR Trabzon İl Müdürü İbrahim Büyük ve öğrenciler katıldı.

İş-Kur Kariyer Günleri’nin ilimizde düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Vali Ustaoğlu,“İş-Kur kariyer günlerinin üniversitenin kampüsünde düzenlenmesi burada eğitim gören öğrencilerimiz açısından önemlidir. Hepimizin çıkmış olduğu bir hayat yolculuğu var. Bu hayat yolculuğunun ara istasyonları var. Öğrencilik de bu dönemlerden birisidir. Yarın ‘mezun olduğumda iş bulabilecek miyim’ endişesi taşıyorsunuz. Bu endişeleri bizler de öğrenciyken yaşadık. Ama inanmak başarmanın yarısıdır. Eğer inanırsak başaramayacağımız hiçbir şey yoktur. Umutsuzluğa asla kapılmayın. Ülkemiz kadim geçmişiyle, tarihiyle büyük bir ülkedir. Geçmişte olduğu gibi bugünde yarında bu coğrafyada her zaman var olacağız. Kader gayrete aşıktır. Eğer inanıyorsanız ve gayretli olursanız başarırsınız. Sizler de bu gayretinizin karşılığını göreceksiniz” dedi.

Kariyer günlerinin önemine değinen Vali Ustaoğlu, “Kariyer günleri sizler için çok güzel bir fırsattır. Bu günleri iyi değerlendirelim. Öğrencilerimizin doğru işe yönlendirilmesine ve bilgilendirilmelerine vesile olacak olan bu toplantının düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İŞKUR Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem ve Destek Hizmetleri Daire Başkanı Fahrettin Kaya ise İŞKUR’un üniversite öğrencilerine yönelik yoğun bir biçimde çalıştığını kaydederek, “Üniversite öğrencileri içinde İŞKUR’un kendilerine sunduğu hizmetlerden haberdar olanların sayısı oldukça düşük. İşgücü piyasasında rekabet yüksek ama öğrenciler kendi geleceklerine yönelik planlama konusunda oldukça isteksiz davranıyorlar. Bir kurtarıcı beklemeye gerek yok. Hepiniz kendi kararınızı verecek durumdasınız. Artık yalnızca üniversiteden mezun olmak yetmiyor. Niteliklerimizi geliştirmeliyiz. Kendinizi geliştirebilmeniz, kariyerinizi planlayabilmeniz için her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu da, “Kariyer günleri, 6 fakültesi 5 meslek yüksek okulu bulunan üniversitemiz için son derece önemli çünkü tüm öğrencilerimiz İŞKUR’un potansiyel muhatapları. İŞKUR’un faaliyetleri ve olanaklarının öğrencilerimize aktarılması konusunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kariyer günlerinin öğrencilerimizin en iyi işlere sahip olabilmelerine vesile olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

İŞKUR Trabzon İl Müdürü İbrahim Büyük ise “İŞKUR tarafından ülke çapında gerçekleştirilen üniversite kariyer günlerinin amacı gençlerimizin mezuniyet sonrası döneme hazırlıklı olmalarını sağlamak. Özgüveni yüksek, inanan ve inandığını pratiğe döken gençlere ihtiyacımız var” dedi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Tolga Avcı, “Nitelikli insan kaynağını yetiştiren en önemli kurumlar olan üniversitelerimizin istihdam alanında faaliyet gösteren kurumlarımızla buluşması son derece önemli. Bu tür toplantılar, kariyer planlaması aşamasında olan gençlerimiz açısından okul sonrası dönemlerini doğru planlamaları ve gereken adımları zamanında atabilmeleri açısından önem taşımakta. Gençlerimiz adına büyük fırsatlara kapı aralayan bir etkinlik olacaktır” diye konuştu.

Üç oturumdan oluşan etkinte, “iş arama becerileri” “Role Playing -Mülakat Simülasyonu” “Dijital dönüşüm mü Gelişim mi?” konularında sunumlar gerçekleştirildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber