KAMER GENÇ TUNCELİDE ANILDI

İSMET KÖSOĞLU

Tunceli eski Milletvekili Kamer Genç kabri başında sevenleri tarafından dualar edilerek anıldı.

Tunceli’ndeki anma programına katılan Av. Remzi Kazmaz şunları söyledi’’ Nazimiye ilçesindeki köyündeki Aile Mezarlığında sevenleri tarafından Saygı Sevgi ve Hasretle anıldı. Birlikte çalıştığı Milletvekili arkadaşlarının birer konuşma yaptığı anma törenine Türkiye’nin değişik yerlerinden gelen birçok Yol arkadaşı anılarını paylaştı. TÜLOV tarafından hazırlanan anma töreninde Kamer Genç’in fotoğraf sergisi açıldı ve hayatını mücadelesini anlatan film Doğduğu Nazimiye ilçesinde hemşerilerine iki gün boyunca gösterildi. Her geçen yıl artan bir kalabalıkla yapılan anma töreninde Kamer Genç’in uğruna mücadele ettiği. Demokrasi Laiklik ve Cumhuriyet konuşmaları öne çıktı. Gelecek sene Tunceli ve Nazımiye ilçelerinde çalışmaları devam eden Kamer Genç’in büstünü açılışını yapacağız. Yine Tülov tarafından hazırlanan Kamer Gencin Hayatını ve Anılarını anlatan Kitabın çalışmaları da yakından bitirilecek. Kamer Genç’in söylemiyle Eylemiyle Yardımlarıyla hayatına dokunduğu o kadar çok insan varmış ki her geçen gün içimdeki KAMER GENÇ duygusu büyüyor. Onun uğruna mücadele ettiği ilke ve değerleri Ben ve Tülovlu arkadaşlar ülkenin her tarafında savunmaya anlatmaya devam edeceğiz. Huzur içinde uyu. Mekânın cennet olsun’’ dediler.

Kamer Genç Kimdir?

1940'da Tunceli'nin Nazimiye ilçesine bağlı Ramazan köyünde doğmuştur. Dar gelirli bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Kamer Genç'in babası Ali Genç yazları İstanbul Silahtarağa'da amelelik yapmaktaydı. 1960'da Ankara'da Maliye Okulu'na yatılı olarak girdi. Ancak okulun tamirata alınması nedeniyle öğrenimine bir süre Tunceli Lisesi'nde devam etmek zorunda kaldı. Ardından Maliye Okulu'na geri döndü.1966'da Ankara İktisadi Ticari İlimler Akademisi’ni bitirdi. Okulla birlikte Maliye Bakanlığı'nda staj da yaptı ve Bingöl'e vergi kontrol memuru olarak atandı.

1966 yılında girdiği Danıştay sınavını kazanan tek isim oldu. 1974-1976 yılları arasında Paris'te bulundu. Danıştay Tetkik Hâkimliği ve Danıştay Savcılığı görevlerini yaptı. Danıştay'daki görevi 12 Eylül'ün ardından son bulan Genç, 1981 yılında Tunceli'den Danışma Meclisi Üyeliği'ne seçildi. 1983'te çok partili yaşama yeniden dönüşle birlikte Kamer Genç siyaseti sürdürme kararı alarak,

Tunceli'den bağımsız milletvekili adayı olmaya karar verdi. Ama Danışma Meclisi'nde adaylığı veto edildi. 1983-1987'de mali müşavirlik yaptı.

Ardından 4 dönem milletvekili seçildi. 1993'ten 1999'a kadar TBMM Başkan Vekilliği yaptı. 2015 yılında bir süre pankreas kanseri tedavisi gören Tunceli eski milletvekili Kamer Genç 22 Ocak 2016 tarihinde tedavi gördüğü hastanede 75 yaşında hayatını kaybetti. Cenazesi vasiyeti sebebiyle Tunceli'nin Nazımiye ilçesine bağlı Ramazanköy'de Türk Bayrağına sarılarak defnedildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber