banner240
banner237
banner238

“Kitap gelirinin tamamını çocuklar için kullanacağım”

“Kitap gelirinin tamamını çocuklar için kullanacağım”

Devrim AKTÜRK

Diyarbakırlı yazar Devran Yiğit Sinanoğlu, Sur Halkı Kralı kitabının gelirlerinin tamamını köy okullarındaki çocuklar için kullanacağını söyledi.

Bugüne kadar 10 kitap çıkaran ve son kitabı olan Sur Halkı Kralı kitabını yayımlayan genç yazar ve şair Devran Yiğit Sinanoğlu, Sur Halkı Kralı kitabının gelirlerinin tamamını "Sağlıklı Bir Gelecek İçin Kitap Okumalı ve Okutmalıyız" projesi kapsamında köy okullarındaki çocuklar için kullanacağını söyledi. Bugüne kadar 29 köy okulunun kütüphanesi için kitap toplama kampanyaları hazırlayan, aynı zamanda amacının 100 köy okuluna yardım yapmak olduğunu vurgulayan Sinanoğlu, kitabın içeriğiyle ilgili de bilgiler sundu. Sur Halkı Kralı kitabının on dört erdemli hikâyeden oluştuğunu, bu hikayelerin yaşanmış, ders verici öykülerden ibaret olduğunu ve öykünün de daha önce hiç bir yazılı kaynakta yayınlanmadığını aktaran Sinanoğlu, kitabının sözlü edebiyattan gelme eserler olduğunu belirtti. 

"SAĞLIKLI BİR GELECEK İÇİN KİTAP OKUMALI VE OKUTMALIYIZ"
Köy okullarındaki çocukların daha fazla kitapla buluşması gerektiğini söyleyen Sinanoğlu, “Kitabın gelirinin tamamını çocuklar için kullanacağım. Hali hazırda onlar için yürüttüğüm bir sosyal sorumluluk projesi var. ‘Sağlıklı Bir Gelecek İçin Kitap Okumalı ve Okutmalıyız’ isimli proje kapsamında Diyarbakır'da 100 köy okul kütüphanesinin ve öğrencilerinin kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamak için eğitim kurumlarımıza bağışladım. Aynı zamanda Kaplumbağanın Zaferi isimli kitabım, yazarlık kariyerimin onuncu yılında onuncu kitabım oldu. Hem bu sebepten, hem de sürdürdüğümüz çalışma bakımından kitabımı köy okul kütüphanelerine ve öğrenci kardeşlerime hediye ediyorum. Yayınevinin birkaç kitabımı satışa sunması dışında, kitabımı hiç bir gelir sağlamadan ücretsiz bir şekilde proje kapsamında okullarımıza ve geleceğimizin mimarı olan çocuklarımıza dağıtacağım.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber