KTÜ, Akrep Zehrini Araştıracak

featured
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KTÜ İlaç ve Farmasötik Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (İLAFAR) ile iş birliği yapılabilecek alanları görüşmek amacıyla Trabzon’a gelen ve faaliyetlerini

Ankara’da sürdüren Venomx Serum Biyolojik Ürünler Sanayi Tic. Ltd. Şti yöneticileri, KTÜ İLAFAR laboratuvarlarını inceledikten sonra Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’yı makamında ziyaret etti.

Üretim tesislerinde elde edilen akrep venomunun medikal, kozmetik ve gıda alanında kullanıldığına dikkat çekilen ziyarette, KTÜ İLAFAR’da karakterizasyon testleri ve analizlerin yapılması ve firma bünyesinde yetiştirilen akreplerden elde edilen venomun farmakolojik aktivitesi ve etkin bileşiklerinin incelenerek geliştirilmesi için araştırma projelerinin başlatılması konusunda mutabık kalındı. 

Rektör Prof. Dr. Çuvalcı, KTÜ’nün bir Araştırma Üniversitesi olduğuna vurgu yaparak yeni bir “Üniversite-Sanayi İş Birliği” projesine başlayacak olmaktan mutlu olduğunu ifade etti.

KTÜ, Akrep Zehrini Araştıracak
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Trabzon Manset ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Sohbet Et

Yapay zeka asistanı
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.