banner240
banner237
banner238

KURT’un Dünya Sosyal Hizmet Günü Mesajı

Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet KURT’un Dünya Sosyal Hizmet Günü Mesajı

İnsanoğlunun hayat kalitesini iyileştirmeyi sosyal işlevselliğini arttırmayı hedefleyen sosyal hizmet çalışanlarımız multidisipliner anlayış ile İnsan merkezli ve uygulama temelli meslek icrasında verdiği her emek hem bireye hem de topluma sağladığı katkı bakımından çok değerlidir.

Ülkemizde 1957 yılı itibariyle Birleşmiş Milletler Sosyal Refah Komisyonu ve Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı’nın öncülüğünde profesyonelleşme süreci başlayan sosyal hizmet mesleği 1961 yılında Sosyal Hizmetler Akademisinde mülakatla seçilen 18 öğrencisiyle eğitime başlamıştır. Özellikle 2000’li yılların ikinci on yılında sayıları oldukça artan üniversitelerdeki sosyal hizmet bölümü mezunları günümüzde adalet, eğitim, sağlık, sosyal güvenlik ve sosyal yardım gibi pek çok sektörde faaliyet göstermektedir. Özellikle son 10 yılda ülkemizde sosyal hizmet uygulamalarında büyük ilerlemeler sağlanmıştır. Bu ilerleyişte devlet kademesinin en üst yöneticisinden sosyal hizmete gönül ve emek veren her kademe çalışanının emeği yadsınamaz bir gerçektir.

Bu duygu ve düşünceler ile bir neferi olduğum sosyal Hizmet mesleğini gerek belediye başkanlığım gerekse idareciliğimin her anında faal olarak sürdürmenin haklı gururunu yaşarken tüm sosyal hizmet çalışanlarının Dünya Sosyal Hizmet Gününü kutluyor; insanların sosyal işlevselliğini arttırma gayesinde her bir meslektaşıma muvaffakiyetler diliyorum.

Sosyal Çalışmacı Ahmet KURT

Aile ,Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber