banner240
banner237
banner238

KUVVETLİ 15 TEMMUZ  5. YILDÖNÜMÜ AÇIKLAMASI.

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli 15 Temmuz hain darbe kalkışmasının 5. Yıldönümüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Kuvvetli, iktidarın FETÖ ile mücadele hususunda gerekli adımları atmadığı eleştirisinde bulundu. 

Başkan Kuvvetli, 15 Temmuz’da halkın gösterdiği vatanperverliğin takdire şayan olduğunu ancak iktidarın hala darbenin asıl failleri konusunda harekete geçmediğini belirttiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Yarın 15 Temmuz hain alçak FETÖ darbe kalkışmasının 5. yıldönümü. Geriye dönüp baktığımızda hükümetin FETÖ ile mücadele konusunda yeterli adımları atmadığını görüyoruz. Zira bilinmelidir ki; kurulan FETÖ borsası ile zengin fetöcülerin serbest kalmalarını sağlamak FETÖ ile mücadele etmek değildir. Yakınları FETÖ terör örgütü üyeliğinden tutuklanan kişilere bakanlık görevi vermek FETÖ ile mücadele etmek değildir. Asılsız iddialarla at izini it izine karıştırarak, masum siyasiler üzerinden FETÖ ile mücadele olmaz.15 Temmuz hain kalkışmanın en önemli aktörlerinden olan bir şahsın kardeşini büyükelçi olarak atamak FETÖ’ye karşı mücadele etmek değildir.

Bank Asya'ya para yatıran masum insanları fetöcü ilan edip aynı bankanın üst yönetimindeki kişilere daha yüksek mevkilerde görev vermek FETÖ ile mücadele değildir.

TBMM'de kurulan FETÖ araştırma komisyonunun 600 sayfalık raporunun ortadan kaldırmak FETÖ ile mücadele etmek hiç değildir. İYİ Parti’nin,  FETÖ’nün siyasi ve iktisadi ayağı araştırılsın önergesine hayır oyu vererek FETÖ ile mücadele edilmez. Emir komuta zinciri içerisinde hareket etmek zorunda kalan darbeden bihaber masum polis ve askeri öğrencilerin hayatlarını karartıp FETÖ’ye karşı savaş açmış olamazsınız. Bu bağlamda üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen hala üst düzey görevlerde yer alan gerçek FETÖ’cülerin cezalarının verilmesi, bu konunun derinlemesine incelenmesi talebimizdir. Bu talebimize karşılık vermek de her türlü olumsuzlukta FETÖ’yü hedef gösteren iktidarın asli görevidir.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber