banner240
banner237
banner238

Organik tarım ve kooperatifleşme desteklenmeli

Galyan Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Yakup İskenderoğlu ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, TTSO’yu ziyaret ederek Başkan M. Suat Hacısalihoğlu’na yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi. İskenderoğlu, 272 ortaklı kooperatifin Galyan Vadisi’nde organik tarıma yönelik projeler yürüttüğünü belirterek, “187 üreticimiz 100 tona yakın organik fındık üretti. Ayrıca organik birçok ürün üretiyoruz. Kurutulmuş elma ve armut üretimini organik belgesiyle gerçekleştiriyoruz.  Ürünlerimizin pazarlanması konusunda da çalışmalarımız sürüyor” dedi.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, organik tarımın tüm dünyada çok önemli bir değer olduğunu ve bu konuda yapılan çalışmaların desteklenmesi gerektiğini ifade ederek, “Organik tarım insan sağlığını da koruyan bir değer. Ayrıca üreticilerin ürünlerini katma değer yüksek biçimde pazarlamasını sağlıyor. Türkiye’de de organik tarım faaliyetleri giderek artıyor. 2005 yılında 14 bin çiftçi 421 bin ton organik tarım ürünü üretti. Bu üretim 2018 yılında 80 bin çiftçi ve 2 milyon 400 bin tona yükseldi. Rakamlardan da görüldüğü gibi üreticilerimiz de organik tardımın değerini anladı ve bu konuda çalışmalar yapıyor. Galyan Tarımsal Kalkınma Kooperatifi de çalışmalarını yakından takip ettiğimiz bir oluşum. Organik tarım konusunda Galyan Vadisi’nde önemli çalışmalar yapıyorlar. Kooperatifleşme de tarımsal kalkınmanın önemli bir adımı. Bu konuda emek harcayan tüm çiftçilerimizi kutluyorum” dedi.

Toplantıda daha sonra Galyan Vadisi’nde organik tardımın üretimi ve ürünlerin pazarlamasını artırmak için yapılması gereken çalışmalar görüşüldü.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber