Ortahisar Belediyesi Mescidi Aksa’da iftar programı düzenledi

Ortahisar Belediyesi, Trabzon Kudüs Kardeşlik Derneği ile birlikte Mescid-i Aksa’da ‘Kardeşlik Sofrası’ adıyla iftar programı düzenledi. Özenle hazırlanan yemekler gönüllüler aracılığıyla iftara yakın çarşı ve pazar esnafına dağıtıldı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Filistinli mazlum Müslümanlara bir nebze olsun destek olmak için Kudüs Kardeşlik Derneği ile birlikte ortaklaşa iftar programı düzenlediklerini söyledi.

“HAKLI DAVALARINDA HER ZAMAN YANLARINDA OLDUK”

Filistin’in Osmanlı’nın kadim mirasını bünyesinde barındırdığını kaydeden Başkan Genç, “Tarihin her döneminde Filistinli kardeşlerimizle çok sıcak ve samimi ilişkilerimiz oldu. Dünyada Filistin davasına en çok sahip çıkan ve Filistinli mazlumlara en çok yardımda bulunan ülke hali hazırda Türkiye’dir. Filistinli kardeşlerimizle kökleri çok eskilere dayanan kardeşlik bağlarımız var. Öz vatanları İsrail tarafından işgal edilen Filistinli kardeşlerimizin haklı davalarında her zaman yanlarında olduk ve her platformda onların sesinin bütün dünyaya duyurmaya çalıştık. Kudüs ve Filistin meselesi bütün Müslümanların kalbinde hâlâ kor gibi yanan bir ateştir.” dedi.

“KUDÜS BÜTÜN MÜSLÜMANLARIN ÖNCELİKLİ DAVASI OLMALI”

Kudüs’ün istiklâline kavuşmasının bütün Müslümanların öncelikli davası olduğunu dile getiren Başkan Genç, “Kutsal mabedimiz, ilk kıblemiz Mescidi Aksa’yı bağrında barındıran Kudüs’ün İslâm tarihinde ayrı bir anlamı vardır. Selahaddin Eyyübi’nin haçlılardan kurtardığı Kudüs’ün istiklâline kavuşması bütün Müslümanların en öncelikli davasıdır. Filistinli Müslüman kardeşlerimizle her şartta birlikte olmalıyız. Maddi ve manevi olarak onları desteklemeliyiz. Bu iftar programını da Trabzon Kudüs Derneği ile birlikte Ramazan ayının ruhuna uygun olarak kardeşlik hukukumuzu ve bağlarımızı daha da kuvvetlendirmek için düzenledik. Filistin ile olan yardımlaşma ve dayanışmamızı bir kez daha ortaya koyduk. Bundan sonra da Filistinli kardeşlerimizin maddi ve manevi olarak yanlarında olduğumuzu belirtmek için bu tür programlar düzenlemeye devam edeceğiz. İftar programının sembolik ve manevi değerinin ve dünyaya verdiği mesajın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Zira Filistinli kardeşlerimizin gözünde Türkiye’nin ve Türklerin ayrı bir yeri olduğuna bütün pek çok kez şahit olduk.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber