Özel Öğrencilere Asker Kınası Yakıldı, Veliler Gözyaşlarına Boğuldu

Statü gereği askerlik yapamayan çocuklar için unutamayacakları bir eğlence düzenlenirken, omuzlarında ay-yıldız işlemeli tülbentler ve ellerinde kınaları gören aileleri de gözyaşlarını tutamadı.

Zafer Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda 'Engelliler Haftası' kapsamında asker kınası etkinliği düzenlendi. Etkinlikte, pazartesi günü temsili 1 gün askerlik yapacak 17 öğrenci için kına yakıldı. Kendileri için hazırlanan alanda omuzlarında ay-yıldız motifli tülbentle ellerine kına yakılan öğrenciler Türk bayrağını öperken aileleri de duygusal anlar yaşadı.

Etkinliğe Boztepe 4'üncü Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı personeli, veliler, okul müdürleri öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda Okulu Müdürü Kemal Kocaman konuşma yaptı. Müdür Kocaman, askerliğin Türk milleti için kutsal bir görev olduğunu ifade edere, "Askerlik görevi Türk ulusu için bir onur meselesidir. Kendilerini sınırlayan hiçbir engeli tanımayan öğrencilerimizin kısa da olsa kutsal askerlik görevini yapmaları için gösterdikleri istek ve heyecan onların toplumsal yaşamda yer alma mücadelelerinin önemli bir adımıdır. Onların yaşama sımsıkı sarılmaları, içlerindeki umudu hiç kaybetmemeleri ve hayata tutunma adına gösterdikleri azim ve özverileri noktasında bizler hep yanlarında olduk" dedi.

Okulda özel eğitim gören öğrencilerin müzik gösterileriyle devam eden programda temsili askerlik yapacak 17 öğrenci sahneye tek tek gelerek Türk bayrağını öptü. Omuzlarına ay-yıldız motifli tülbent ve Türk Bayrağı ile alana gelen öğrencilere daha sonra kına yakıldı.

VELİLER GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADILAR

Ellerine kına yakılan Özel öğrencilerini izleyen velileri ise duygulu anlar yaşayarak göz yaşlarına boğuldular. Etkinlik, asker duasının yapılmasının ardından özel öğrenciler protokol üyeleri ile birlikte pasta keserek hatıra fotoğrafı ile program sona erdi. Öte yandan 17 özel öğrenci önümüzdeki Pazartesi günü Boztepe 4'üncü Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'nda 1 günlük temsili askerlik yapacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber