banner240
banner237
banner238

Pazarkapı’da fındık nakliyesinde sıkıntı yaşanmamalı…

Trabzon’da fındık ticaretinin en yoğun olduğu kesim olan Ortahisar ilçesinin Pazarkapı mahallesinde, yeni sezonda araç giriş çıkışında sıkıntı yaşanmaması için Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne başvuru yapıldı.

Yönetim Kurulu üyesi Celil Karabinaoğlu, yapılan başvuru ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Kurumumuz ve fındık ticareti ile iştigal eden üyelerimizin de bulunduğu Trabzon-Ortahisar-Pazarkapı Mahallesi’nde genellikle akşam saatlerinden sonra gece yapılmakta olan içme suyu şebeke yenileme çalışmaları önümüzdeki süreçte özellikle fındık nakliyesinde ulaşım sıkıntısı yaratacaktır. Malumlarınız olduğu üzere Pazarkapı Mahallesi özellikle fındık ticaretinin yoğun bir şekilde yapıldığı kesimdir. 2021 ürününün hasat edilmesinin ardından muhtemelen Ağustos ayının ortalarından itibaren fındık pazara indirilmeye başlanacaktır. Bu süreçte üretici fındığını kamyon ve kamyonetlerle getirip satacağı manava getirecektir. Manavda ambarı dolduğunda fındıkları genelde akşam saatleri ve gece daha büyük kamyonlara yükleyerek fabrikalara gönderecektir. Bu taşımacılığın yapılması esnasında Pazarkapı mahallesinin özellikle fındık manavlarının yer aldığı kesimindeki içme suyu yenileme çalışmalarının sürdürülmesi her kesim için büyük bir sıkıntı ve aksaklık yaratacaktır.”

Celil Karabinaoğlu, başvuruda bundan dolayı söz konusu kesimde içme suyu hattı döşeme çalışmalarının Ağustos ayının başlarında tamamlanması için gereken hassasiyetin gösterilmesini talep ettiklerini de sözlerine ekledi.

Fotoğraflar:

1 ve 2 nolu fotolar arşivdir. 3 ve 4 nolu fotolar yolların son hali.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber