PEDALLAR SAĞLIĞA DÖNDÜ Pedallar ''Dönecek Sigaralar Sönecek''

Bağımlılıkla mücadele konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla "Yeşilay varsa hayat var" temasıyla "10. Yeşilay Bisiklet Turu" yapıldı.
Trabzon’da düzenlenen bisiklet turu, Ayasofya sahilinde başladı. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı 6 kilometrelik parkur, Akyazı Stadında sona erdi. Akyazı stadında ‘Takım-61’ ekibi turu bitirenleri dansla karşıladı. Türkiye Yeşilay Cemiyeti Doğu Karadeniz Bölge Koordinatörü Köksal Boz, her yıl geleneksek olarak düzenlenen bisiklet turunun bu sene 81 ilde eş zamanlı yapıldığını söyledi. Bağımlılıklara karşı farkındalık oluşturmak istediklerini belirten Boz, "Spor gibi sağlıklı yaşama yönelik faaliyetler, bağımlılıktan uzak bir yaşama katkı sağlamaktadır. Yeşilay olarak, her bireyin iyi ve sağlıklı yaşaması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bölge koordinatörlüğümüze bağlı Trabzon- Giresun-Rize - Ordu -Gümüşhane illerimizde 10. Bisiklet turu büyük bir çoşku ile gerçekleştirilmiştir” dedi.
PEDALLARI ÇEVİRDİK
Boz, “Bisiklet kullanmak çok güzel. Yeşilay’ımız dünyada 104 ülke ve 81 ilde Gençlik Haftasında farkındalık oluşturdu. Çağımızın en büyük hastalıklarından biri bağımlılık. Biz de bir farkındalık oluşturmak, toplumu bilinçlendirmek, eğitmek için farkındalık oluşturuyoruz. Pedalları bağımlılıkla mücadele için çevirdik. Çağımızın hastalığı olan bağımlılık hem sağlığımıza hem de ekonomimize ciddi ölçüde zararlar vermektedir. Bağımlılıkla mücadelede dünyanın en büyük Sivil Toplum Kuruluşu olan Yeşilay olarak, haftaların, günlerin, ayların önemine göre çeşitli programlar düzenliyoruz. Programımızın düzenlenmesinde bize yardımcı olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum” diye konuştu. Bağımlılıklar konusunda farkındalık oluşturmak istediklerini dile getiren Boz, vatandaşlara bisiklet kullanmalarını önerdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber