RİZE VERÇENİK DAĞCILIK İHTİSAS SPOR KULÜBÜ BU YILDA SEZONA HIZLI BAŞLADI

RİZE-Verçenik Dağcılık tırmanış çalışmalarını yurtdışın dada sürdürmeye devam ediyor. Çalışmalarında Kulüp üyelerinin İran ‘da Bayrağımızı dalgalandırdığını söyleyen Kulüp Başkanı Emin Ali Kalcıoğlu bazı açıklamalarda bulundu.

Türkiye Dağcılık Federasyonu, 4.kademe dağcılık antrenörü ve Verçenik Genel Başkanı Emin Ali Kalcıoğlu açıklamasında şunları söyledi’ Verçenik Dağcılık Kulübümüzün İzmir dede şubesi buluyor. Verçenik Kulübünün Rize sporcuları 15 gün içinde yurtiçi ve yurtdışında bazı faaliyetlerde bulundu. İran ve Niğde’de Bayrağımızı dalgalandırdık. Bu çalışmalarımızda aşağıdaki dağlara tırmanarak kazasız bir şekilde hem Türk Bayrağını hem Verçenik Pankartımızı açmaktan mutlu olduk. Kemerli Kaçkar Dağı: 3562 Emin Ali Kalcıoğlu 4. Kademe dağcılık antrenörü, Büyük Kaçkar Dağı 3937 metin Çolak, Özkan Kopuz, Erbil Katmer, İran Demavent Dağı Metin Çolak, Özkan Kopuz, İran Sabalan Özkan Kopuz, Niğde Büyük Demirkazık Burhan Korkut Odabaş, Niğde Küçük Demir Kazık Dağı Burhan Korkut Odabaş tırmanış yaptılar.

Dağlar Yollar Vaz Geçilmez tutkumuzdur kulübümüz çok sayıda antrenör ve eğitimli sporcuyu dağcılık branşında ve spor tırmanış branşlarında Rize’ye kazandırmıştır ve kazandırmaya devam edecektir. Her bir sporcumuz doğaya uygun güzel ahlakla çevre bilincini aşılayarak birer gönüllü turizm elçileri olarak yetiştirmekteyiz aynı zamanda eğitimli tüm sporcularımız sertifikalı ilk yardım kursunu tamamlamıştır

Dağcılık risklidir

Dağcılık sporu risklimidir evet risklidir ancak risk kontrol altına alındığında hiçbir tehlikesi yoktur bunu nasıl mı başarıyoruz kulüp sporcularımız eğitim durumlarına göre ve dağların zorluk derecelerine göre değerlendirilip dağlara gitmelerine izin veriliyor. Aksine yeterli eğitimi olmayan sporculara dağların yolu açık değil izin vermiyoruz mesela yukarıda isimleri yazılı sporcular Türkiye Dağcılık Federasyonunun eğitimlerin tamamı 8 bölümden oluşan ve iki yıl zamana yayılan tüm eğitimleri almışlar ayrıca her biri birer dağ arama kurtarmacıdır.

Ağustos ayında 23-27 tarihlerinde Verçenik Dağı şenliğimizin bu yıl 14. geleneksel tırmanışını gerçekleştireceğiz, faaliyetlerimiz yaz kış kesintisiz devam etmektedir’dedi.

İSMET KÖSOĞLU

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber