banner240
banner237
banner238

Servis Bekletilmez Beklenir

Doğrusu her mesleğin kendine has sorunları olduğu gerçeği ortaya çıktı. Bu pandemi döneminden en çok etkilenen kesimlerden biri de servis araçları iletmeleri oldu. İki yıl gibi bir zaman hiç çalışamadılar.

Çalışmadıkları dönemde de yine araç bakımlarını yaptırdılar, araç kasko, trafik sigortalarını yaptırdılar, belediye harçlarını yatırdılar ve en önemlisi kendi geçimlerini de bir şekilde sagladılar. Bu çok önemli.

Bu dönemin çok zor geçtiğini ifade eden Başkan Muhsin Keleş, bu dönemde bizlere en çok Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zorluoğlu yardımcı olmuştur. Ramazan da her araç işletmecisine beşyüz Tl. lik yardım kartı verildi. Kredilerimiz erteledi. Ancak faizleri ile birlikte ertelendi bu da bize ayrıca bir yük getirmiştir.

Plakalar arasındaki karışıklılığı önlemek için “S” Plakadan “J” plakaya geçildi. Bunda da Sayın Zorluoğlu’nun çok desteğini gördük. “J” plakanın Türkiye’de tek örnği Trabzondur. Belediye’ye “J” plaka için ödenmesi gereken Yirmialtıbin Tl. lik rakkam ayda binTl taksitle ödenmesi sağlandı. Belediye, emniyet trafik şube ile koordineli bir çalışma içindeyiz. Şu an Trabzon’daki alt yapı çalışmasından yine en çok şöför esnafı etkileniyor. Yollar kapalı olduğu zamanlar başka alternatifler arıyoruz. Tabii ki bozuk yollar araçların daha erken yıpranmasına sebep oluyor.

Tüm işletmecilerimizin kriterleri usule uygundur.

Servis aracı kullanan sürücünün en 26 yaşında olması gerekir. Bir sürücü ilk kez “E” sınıfı ehliyeti almışsa en az yedi yıldan sonra servis aracı kullanabilir. Eğer beş yıl “B” sınıfı ehliyetine sahip olmuşsa, direk servis aracı kullanabilir. SRC Belgesi, Psikoteknik raporu, Mesleki yetelilik belgesi olması gerekir. Bu belgelrden bir tanesinin eksik olması halinde tamamlanıncaya kadar aracı dinlenmeye alırız. Araçlarımızın hepsi son model olup, araçların bakımlarını, kasko ve trafik sigortalarını bizzat takip ederiz. Eksiklik varsa tamamlanması yolunda talimat veririz. Her aracın bir hostes ablası vardır. Araçlarımızda hijyen kurallarına uyulmaktadır. Maske ve dezenfektan kesinlikle bulunduruyoruz. Ayrıca kullanımını da sağlıyoruz. “J” Plakaya sahip binyüz aracımız var. Plaka bu sayı ile sınırlandırılmıştır.

Sevis Bekletilmez Beklenir. Servis hizmeti verirken karşılaştıkları sorunlara da değinen Oda Başkanı Sayın Keleş. Velilerimizden ricamız çocuklarını tam saatinde servise binmeye hazırlamalarıdır. Servis bekletilmez beklenir. Bir çocuğumuz bir dakika geç kalsa 20 cucuktan 20 dakika eder. Dolayı ile bu da çocuğun okula geç kalması, derse geç girmesi demektir.

Çocuklarımız servisi beklerken kaldırımın tam kenarında değil, kaldırımdan en az iki veya üç metre içerde beklemelidirler. Servis kapısı açılmadan araca binmeye yeltenmemelidirler. Aracın önünde veya arkasında durmamlıdırlar. Bunlara dikkat edilmesini istiyoruz. Velilerimizinde ara, ara çocuklarına bu hususta bilgi vermelerini istiyoruz.

Biz geleceği taşıyoruz. Biz aslında ne yaptığımızı biliyoruz. Biz geleceği taşıyoruz. Çocuklar bizim geleceğimizdir. Her araç işletmecisi bunun farkındadır.

Çocukların Servis Amcasına güvenin. Tüm Anne ve Babalarınservis işletmcilerine güvenilmesini istiyoruz. Nihayetinde bunlar bizim çocuklarımızdır.

2022 Yılında tekrar aday olduğunu ifade eden Sayın Keleş, tüm sorunlarımızı yine odamızın üyeleri ile birlikte çözeceğiz. Şahsımın gayesi asla bu esnafı ezdirtmemeye yöneliktir. Tüm kurumlarla barışık bir şekilde hakkımızı yedirmeden işlerimizi halletmeyi kendimize şiar edindik. Bazı kesimlerin bizim sırtımızdan para kazanmasına müsaade etmeyeceğiz. Usule aykırı olan her isteğin karşısında olacağız. Arkadaşlarım bunu iyi bilsin dedi.

Şahsım Sayın Keleş’i işini seven, işini takip eden, hakkını arayan bir kişi olarak gördüm. Ne diyelim bir daha ki seçimlerde biz de Sayın Keleş’e başarılar diliyoruz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber