Şiddetle Mücadelede en somut adım atılıyor..

Sadece ülkemizin değil, dünyanın en büyük kanayan yarası haline gelen şiddetle mücadele noktasında en somut proje hayata geçiyor. Yaşamın her alanında karşı karşıya kaldığımız şiddet vakaları toplumsal bir travmaya dönüşmüş durumda. Gün geçmiyor ki, şiddet haberlerine tanıklık etmeyelim. Canların yandığı, ölümlerin olduğu ve acıların yaşandığı şiddet vakalarının önüne geçilebilmesi için ülkemizde başlatılan eğitim seferberliği dünyaya da rol model olacak

Proje ile 3 milyon kişi hedefleniyor…

21’inci yüzyılın en büyük sosyal sorumluluk projesi Adalet Bakanlığı, Şiddetle Mücadele Vakfı (HEGEM) ve 7 bölgeden 22 devlet üniversitesi işbirliği ile başlatılıyor.

10 yıl devam edecek İnsan Hakları ve Şiddetle Sivil Mücadele Bilincini Güçlendirici Saha Aktörleri Yetiştirme Projesi tamamlandığında dünyanın en büyük sosyal sorumluluk projesi de hayata geçmiş olacak. Proje ile 3 milyon kişiye direkt olarak ulaşılması hedefleniyor

81 ilde hayata geçecek…

İlk önce 27 ilde başlatılacak ve bir yıl içinde 81 ilde yaygınlaştırılacak olan proje, 3 ana kapsamda faaliyet gösterecek. İnsan Hakları Danışmanı, Şiddetle Sivil Mücadele Formatörü yetiştirilmesi ve Üniversitelerde Sosyal Arabulucu Koordinatörleri kurulması.

“İnsan Hakları ve Şiddetle Sivil Mücadele Bilincini Güçlendirici Saha Aktörleri Yetiştirme Projesi” 5 yıl içinde 27 ilde gerçekleştirilen saha araştırma raporlarına dayanarak hazırlandı.

7 bakan temsilcisi, 22 üniversite rektörü katılacak…

11’inci Kalkınma Planı ve İnsan Hakları Eylem Planı çerçevesinde hayata geçecek proje ile ilgili Ankara’da 18 Kasım 2021 tarihinde saat 10.00 ile 12.30 arasında TOBB salonunda tanıtım toplantısı gerçekleştirilecek. Toplantıya, proje ortağı olarak 7 bakan temsilcisi ile birlikte 22 üniversite rektörü ve HEGEM Vakfı başkan ve yöneticileri katılacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber