TIĞLIDAN  RAHMET VE  GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİ

Espiye İlçemiz Ericek Köyü Karaovacık Grup yolunda önceki gün meydana gelen kazada yaşamını yitiren 6 kişiye rahmet yakınlarına sabırlar biri ağır olmak üzere 5 yaralımıza da acil şifalar dilerim. Özellikle yaz mevsiminde, fındık hasadı öncesinde kültürümüzü yaşatmak üzere birçok yayla ve obamızda düzenlediğimiz şenlikler vesilesiyle yaylalarımıza artan ilgiyle birlikte bu yollarımız da yoğunluk daha da artmaktadır. Kazanın yaşandığı Karaovacık grup yolunda on ay kadar önce yine buradan 1 - 1,5 km aşağıda Kökdiken mahallesi mevkiinde meydana gelen kazada da 5 vatandaşımız hayatını kaybetmiş 11 kişi de yaralanmıştı. Ardından bu viraja beton bariyerler ile tedbir alındığını görüyoruz. Hal bu ki yalnızca bu yolda benzer tehlikeyi ihtiva eden 25 kadar viraj bulunmakta dolayısıyla sekiz on beton bariyer koyarak tedbir alınan yer dışında diğerlerinin de ne kadar tehlike oluşturduğunu son kazayla birlikte acı bir şekilde deneyimlemiş olmaktayız.
Şimdi muhtemelen son kazanın meydana viraj içinde benzer önlemler alınacaktır; fakat bunlar bu acıların kayıpların telafisi olmayacaktır. İşlek olan bu yolumuz gibi birçok yayla yolumuz mevcut güvenlik önlemlerine ihtiyaç duymaktadır. Karaovacık grup yolunda benzer viraj sayısı oldukça fazladır. Hangi maliyet külfet bu tedbirlerin gecikmesine bahane olabilir bilemiyoruz ama son kazanın meydana geldiği yerde de benzer tedbir alınmış olsaydı bu acıyı yaşamayacaktık. Bu noktalara konulacak 8-10 beton bariyer kaç cana karşılık gelir cevabı var mıdır? Sonuçta geçtiğimiz yıllarda ölüm ve yaralanmalı daha birçok kazanın yaşandığı bir yolumuz burası. Buralarda altyapı çalışmaları dışında diğer eksiklerin giderilmesi ve yeni bir acının yaşanmasını beklemeden gereken güvenlik önlemlerinin alınması için yetkilileri harekete geçmeye çağırıyorum.

Yayla yollarımızda bu gibi tedbirler artırılıp yollarımız daha güvenli ve konforlu hale geldiğinde yayla turizmine de büyük katkı sağlayacaktır. Birçok yatırımcı konaklama, restoran ve diğer işletmeler devletin bu tercihine göre yatırım planlaması yapmaktadır. Bu noktada Doğu Karadeniz’de özellikle ilimizde ciddi eksiklik olduğunu ifade etmek istiyorum. Devlet garantili yatırımlardan ülkenin uğradığı, uğrayacağı zararı hepimiz biliyoruz, geleceğimizi bile ipotek altına alan yatırımları. Asıl yatırım gelecek nesiller için Karadeniz’de yayla turizmi için yapılan altyapı ve üstyapı yatırımları olsa gerek, gelecek nesilleri de borç yükü altına sokmadığımız gibi yarattığı kazanç, fayda ve dönüşün en hızlı sonuçlar verdiğini göreceğiz

HABER: GÖNÜL AYDIN

GİRESUN ORDU TEMSİLCİSİ

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber